VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Амазон“ купува „Метро Голдуин Майер“

Компанията на Джеф Безос получи разрешение за сделката от Европейската комисия, чака одобрение от САЩ

Даниъл Крейг като Джеймс Бонд. Ако сделката бъде финализирана, касовият франчайз ще бъде част от каталога на „Амазон прайм“. - „Амазон“ купува „Метро Голдуин Майер“

Даниъл Крейг като Джеймс Бонд. Ако сделката бъде финализирана, касовият франчайз ще бъде част от каталога на „Амазон прайм“.

„Амазон“ е напът да придобие студиото „Метро Голдуин Майер“. На 15 март компанията, основана от Джеф Безос, получи разрешение на Европейската комисия да сключи сделката, изчислена на 8,5 млрд. долара, съобщава „Блумбърг“.

Преди да бъде финализирана сделката, трябва да бъде разгледана от няколко регулатора, включително и от Европейската комисия, макар и двете компании да са американски. Според Комисията сделката няма да окаже зловредно влияние върху европейския пазар. До дни предстои да стане ясно и решението на Федералната търговска комисия в САЩ, пише „Ройтерс“, позовавайки се на свои източници.

Обявена още през май миналата година, сделката цели да уравновеси силите между „Амазон“ и основните стрийминг конкуренти на платформата „Нетфликс“ и „Дисни“.

„Метро Голдуин Майер“ държи правата върху франчайза „Джеймс Бонд“, едни от най-касовите филми в историята с боксофис приходи от близо 7 млрд. долара. В каталога на студиото са още поредицата „Роки“, сериалът „Историята на прислужницата“ и популярни видеоигри.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg