Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Амазон“ с първа физическа книжарница

20 години след тръгването на сайта, компанията залага и на традиционна търговия

Книжарницата има отделен кът за най-добре продаваните книги чрез сайта, както и такъв за заглавия с читателска оценка над 4,8 звезди.  - „Амазон“ с първа физическа книжарница

Книжарницата има отделен кът за най-добре продаваните книги чрез сайта, както и такъв за заглавия с читателска оценка над 4,8 звезди.

„Амазон“ отваря първата си физическа книжарница, 20 години след като най-големият онлайн книжен разпространител започна търговия в интернет. В началото на седмицата отвори врати „Амазон букс“ – в Сиатъл, родното място на сайта.

Книжарницата предлага около 6000 заглавия, като селекцията е основана на ревютата и данните за продажби от сайта. Цената на книгите е същата като в Amazon.com.

„Това е вот на доверие за физическата книга и физическата книжарница – коментира пред „Гардиън“ изпълнителният директор на Асоциацията на книгоиздателите във Великобритания Ричард Молет. – В последните години книжарниците са застрашени, но явно дори „Амазон“ виждат ползите от „браузването“ по реални лавици.“

„Амазон“ всъщност плавно се ориентира и към физическо разпространение, като в последно време пусна свои каси и павилиони, от които клиентите да си вземат поръчките или да си купуват устройства като „Киндъл“. „Амазон букс“ обаче е първият им напълно традиционен магазин.

Книжарницата има отделен кът за най-добре продаваните книги чрез сайта, както и такъв за заглавия с читателска оценка над 4,8 звезди. Редом до всяка книга пък са поставени и коментари от ревюта. Клиентите на „Амазон букс“ ще могат и да тестват електронните продукти на компанията – таблетът „Файър“ и четецът „Киндъл“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg