Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Амбър Хърд иска отхвърляне на присъдата по делото с Деп

Аргументира се с липса на доказателства и нередности с подбора на съдебните заседатели

Амбър Хърд е изправена пред сигурен фалит, ако съдът не отмени присъдата по делото с Деп, потвърди адвокатката на актрисата. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Амбър Хърд иска отхвърляне на присъдата по делото с Деп

Амбър Хърд е изправена пред сигурен фалит, ако съдът не отмени присъдата по делото с Деп, потвърди адвокатката на актрисата. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Адвокатският екип на Амбър Хърд иска отмяна на присъдата по делото на актрисата с Джони Деп. Бившият ѝ съпруг я обвини за клеветнически твърдения, че е била подложена на домашен тормоз по време на връзката им, и в началото на юни съдебните заседатели отсъдиха, че Хърд ще трябва да изплати на Деп около 10 млн. долара като обезщетение. Сега в меморандум от 43 страници актрисата настоява присъдата да бъде отхвърлена с аргумента, че липсват доказателства за твърденията на Деп, съобщава „Гардиън“.

Актьорът не е в правото си да твърди, че ролята му в следващия „Карибски пирати“ била загубена заради обвиненията в домашно насилие, смята Хърд. Освен това, пише тя в съдебния документ, присъдата на съдебните заседатели е ненужно строга към нея. Деп се възприема като победител в съдебната сага между бившите съпрузи, но той също бе намерен за виновен по обвинения, че адвокатският му екип я е оклеветил. Актьорът бе осъден да плати 2 млн. долара обезщетение, с което общата сума, която Хърд трябва да плати, възлиза на 8,35 млн. долара.

Адвокатите на актрисата твърдят, че е имало нередности в съдебната процедура – един от заседателите по делото е заявил в документите, че е роден през 1945 г., „но е очевидно, че е роден по-късно, според публично достъпна информация изглежда, че е роден през 1970 г.“

„Това несъответствие поражда въпроса дали съдебен заседател номер 15 всъщност е бил призован на служба в съда и дали е бил проучен, за да влезе в редиците на журито“, продължават Хърд и адвокатите ѝ.

От екипа на Деп реагираха на меморандума с мейл, в който адвокатът Бен Чю коментира, че искането на Хърд е „очаквано, по-дълго, но не е и по-съществено“. Съдията по случая Пени Азкарате вече даде да се разбере, че няма намерение да организира нови изслушвания по делото. В края на юни съдията заяви на адвокатката на Хърд, че ако иска да обжалва, актрисата първо трябва да внесе гаранция за дължимите общо 8,35 млн. долара (с годишна лихва от 6%) и едва тогава да подаде необходимите документи. Хърд няма средствата да изплати обезщетението, каза Илейн Бредехофт.

Дни след като присъдата стана ясна, от адвокатския екип на Деп намекнаха, че актьорът е готов да се откаже от обезщетението, стига актрисата да не обжалва решението на съда. Хърд обаче повтори публично много от обвиненията си,  включително в дълго интервю за Ен Би Си, където заяви, че въпреки всичко все още го обича.

Вижте още: АМБЪР ХЪРД: ВСЕ ОЩЕ ОБИЧАМ ДЖОНИ ДЕП

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах