Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Амбър Хърд отказа да обжалва, ще плати $1 млн. на Деп

Загубих вяра в американската правосъдна система, коментира актрисата

Амбър Хърд дава показания по делото за клевета през май, изправена точно срещу Джони Деп. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Амбър Хърд отказа да обжалва, ще плати $1 млн. на Деп

Амбър Хърд дава показания по делото за клевета през май, изправена точно срещу Джони Деп. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Амбър Хърд ще изплати на Джони Деп 1 млн. долара обезщетение за клевета, стана ясно след споразумение по делото между двамата бивши съпрузи. Актьорите се изправиха пред магистратите по-рано през годината и си отправиха взаимни обвинения във физически и психически тормоз, но съдебните заседатели подкрепиха Деп.

През юни те решиха, че Хърд наистина го е оклеветила в статия, в която твърди, че е била жертва но тормоз, и ще трябва да изплати малко над 10 млн. долара обезщетение нa бившия си съпруг. През декември тя обжалва присъдата с настояване решението на журито да бъде отменено или целият съдебен процес да се проведе наново.

Сегa aктрисата се е отказала от иска си, съобщава Би Би Си, и на 19 декември стана ясно, че е постигнала споразумение с адвокатите на Деп. В изявление тя твърди, че e „загубила вяра в американската правосъдна система“.

„Дори ако успешно обжалвам, най-добрият изход ще бъде нов съдебен процес – казва тя. – А просто не мога отново да мина през това.“

Деп подаде жалба срещу бившата си съпруга в град Феърфакс, щата Вирджиния, по повод нейнa стaтия, публикуванa във „Вашингтон поуст“ през 2018 г. В текста актрисата не споменава името на Деп директно, но се описва като „публична фигура, представляваща домашното насилие“ и говори за периода, в който двамата са били заедно.

Последва съдебен процес в продължение нa шест седмици, предаван пряко от съдебната зала и широко обсъждан в социалните мрежи. Съдията по делото чу две емоционални и противоречащи си истории за насилие и тормоз под различна форма.

„Щастливи сме официално да затворим последната страница от тази болезнена глава за господин Деп“, коментираха адвокатите на Деп в понеделник и допълниха, че сумата на обезщетението ще бъде разпределена между няколко благотворителни каузи.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС