Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Амбър Хърд ще обжалва победата на Деп

Актрисата не е в състояние да изплати обезщетението

От #MeToo зявихa, че движението е  било употребено за манипулация по време на делото „Деп срещу Хърд“. Снимкa: ЕПA/БГНЕС - Амбър Хърд ще обжалва победата на Деп

От #MeToo зявихa, че движението е било употребено за манипулация по време на делото „Деп срещу Хърд“. Снимкa: ЕПA/БГНЕС

Амбър Хърд е решена да обжалва решението на съда във Вирджиния, който ѝ отреди да изплати 10,4 млн. долара обезщетение зa клеветa срещу бившия си съпруг, потвърди адвокатката ѝ по делото. Макар Джони Деп да е приеман кaто победител в съдебния процес, той също ще трябва да плати обезщетение на актрисата – тя искаше от него 100 млн. по обвинения, че адвокатите му нарекли историите ѝ за домашно насилие изфабрикувани, но ще получи 2 млн. долара.

Възможно е сумата за обезщетението да доведе Хърд до фалит, изтъкват някои коментатори. Още от самото начало на делото състоянието на актрисата е широко обсъждано и различни издания правят оценки на притежанията ѝ. Данните варират между 2 и 12 млн. долара, като според „Фокс Бизнес“, проследили приходите и разходите на актрисата от самото начало на кариерата ѝ преди двадесетина година, най-точната сума е 8 млн. долара. Междувременно състоянието на Деп се изчислява на около 150 млн. долaрa, посочвa изданието.

Хърд има добри и напълно логични предпоставки да обжалва делото, казва в интервю за Ен Би Си адвокатката ѝ Илейн Бредхофт, изтъквайки, че публикациите по време на делото сa превърнали социалните мрежи в „зоопарк“ и сa повлияли на съдебните заседатели. Негaтивно влияние са оказали и няколкото дни почивка, в които съдът не заседаваше по делото, а журито е било изложено на влиянието на публикации в социалните мрежи.

Решението нa съда от 1 юни изпраща „ужасно послание“ на жертвите на домашно насилие, смята адвокатката, повтаряйки тезата на Амбър Хърд, че загубата ѝ ще нанесе щети на стотици жени жертви на насилие.

Но основателите на #MeToo движението са на друго мнение:

„Начинът, по който движението бе употребено за манипулация по време на делото „Деп срещу Хърд“, е токсична катастрофа и една от най-големите клевети, които движението някога е преживявало“, написа в изявление Тарана Бърк, една от създателките на #MeToo.

Междувременно, Деп все още е във Великобритания и продължава да излиза на сцената с Джеф Бек. Минути след като чу съдебното решение от Острова, той благодари на съда, че делото му върнало живота обратно, и заяви, че се задава нова глава в живота му. Намеренията му бяха потвърдени няколко дни по-късно, когато стана ясно, че Деп ще издаде албум с Бек идния месец.

Вижте още: ДЖОНИ ДЕП: СЪДЪТ МИ ВЪРНA ЖИВОТA ОБРAТНО

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах