Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Амбър Хърд: Страхувах се, че Джони Деп ще ме убие, без да иска

Актрисата описа няколко случая на насилие от актьора, включително и по време на медения им месец

Амбър Хърд бе много експресивна в третия ден от свидетелските си показания срещу Джони Деп. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Амбър Хърд: Страхувах се, че Джони Деп ще ме убие, без да иска

Амбър Хърд бе много експресивна в третия ден от свидетелските си показания срещу Джони Деп. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джони Деп загубил същността си в последните месеци на краткия си брак с Амбър Хърд, разказа актрисата пред съда на 16 май, когато делото за клевета се завърна в съдебната зала след едноседмична почивка. Актрисата отново зае свидетелския стол, за да опише физическото и психическо насилие, което Деп ѝ причинявал, в делото, заведено от него за клевета по повод нейна статия, в който тя се описва като жертва на домашно насилие. Той търси от бившата си съпруга обезщетение от 50 млн. долара за съсипаната си репутация и края на кариерата си в Холивуд.

Пред съдебните заседатели Хърд отново повтори показанията си за първия път, в който Деп я ударил, но този път ги представи в нов времеви период. По-нататък тя засегна и чувствителна тема от показанията на Деп, които се превърнаха в нарицателно на делото в социалните мрежи – по време на своите показания актьорът сподели, че, когато поискал от Хърд развод за първи път, тя толкова се разстроила, че оставила екскрементите си на леглото им. Попитана за въпросния инцидент, Хърд категорично отрече, казвайки че „не ѝ е било време до шеги“. Леглото било опорочено не от нея, а от йоркширския им териер, допълни тя, цитирана от „Гардиън“ – кучето страдало от стомашни проблеми след инцидент, при който погълнало марихуаната на Деп.

Акцент на показанията ѝ от понеделник бяха няколко снимки, ясно показващи зачервявания и подуване на лицето – белези от последния им скандал преди развода, кaкто ги представи Хърд пред журито. Понеже лицето ѝ не за първи път посрещало гнева на Деп, тя се превърнала в експерт в прикриването на нараняванията с грим.

Това бе третият ден, в който Хърд представя своята версия на връзката си с актьора, приключила с ограничителна заповед през 2016 г. и окончателен развод през 2017 г. Бракът им, който продължава от 2015-а до 2016 г., бил изпълнен с кавги, Деп няколко пъти я обвинил в изневяра, твърди Хърд:

 „Той говореше на хора, които не бяха в стаята. Беше ужасяващо. Така и не можех да разбера дали се ядосва на мен, или смята, че мъжът, с който казваше, че ме е видял, е някъде в стаята“.

За да подкрепи думите си, тя представи видео, в което се вижда как Деп яростно блъска шкафове в кухнята им, след което си налива голяма чаша с вино.

Делото навлезе в петата си седмица. Тази седмица съдът ще изслуша страната на Амбър Хърд. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още в началото на деня тя помоли съда да направи поправка по миналите си показания, в които описваше първия случай на физическо насилие от Деп – преди седмица тя заяви, че актьорът я ударил няколко пъти, когато го попитала за една от татуировките му, това се случило през 2013 г. В понеделник тя поправи годината на 2012 г., отдавайки объркването си на това, че „не искала да повярва, че насилието започнало толкова рано във връзката им“:

„По някакъв начин си позволих да забравя, че началото на връзката ни също бе изпълнено с насилие и хаос“.

Имало и много хубави моменти в брака им, но към края Хърд така се притеснила от гневните изблици на Деп, че смятала, че „няма да оцелее“, разказва тя:

„Бях толкова уплашена, че нещата може да свършат много зле за мен. Но не исках да го оставям. Обичах го толкова много.“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В един от шокиращите случаи актрисата разказа, че дори меденият им месец не преминал нормално – когато пътували с „Ориент Експрес“ в Азия след сватбата си от февруари 2015 г., той я ударил и я душил в спалното им купе.

„Стискаше ме за гърлото много дълго време, беше ме притиснал срещу стената на влака – продължи тя, цитирана от Би Би Си. – Мислех, че ще ме убие. Помня, че бях много уплашена, че ще го направи, дори без да иска.“

Пред съда бяхa представени още няколко случая на агресията на Деп, Хърд каза, че няколко пъти е била обект на физическо и сексуално насилие, преди да поиска развод. Но насилието на актьора не било насочено само срещу нея, той наранявал често и себе си:

„Когато се карахме, той често режеше ръцете си или държеше нож близо до гърдите си, докато мястото не прокървяваше – първоначално бяха само повърхностни рани. Понякога дори гасеше цигарите си в тялото си“.

Деп, който вече представи своите показания, обрисува Хърд като насилника във връзката и отрече някога да я е удрял.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС