Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Амбър Хърд: Всеки ден ме тормозят и унижават, забравят, че съм човешко същество

Актрисата с последно емоционално изявление по делото за клевета, заведено от бившия ѝ съпруг Джони Деп

„Джони достатъчно дълго отнемаше гласа ми. Имам правото да разкажа историята си“, каза Амбър Хърд пред съда. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Амбър Хърд: Всеки ден ме тормозят и унижават, забравят, че съм човешко същество

„Джони достатъчно дълго отнемаше гласа ми. Имам правото да разкажа историята си“, каза Амбър Хърд пред съда. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Приключи съдебното изслушване на свидетели по делото, заведено от Джони Деп срещу Амбър Хърд. Актрисата имаше последната дума в показанията. На 26 май тя отново се изправи пред съдебните заседатели, за да сподели за „ежеминутния тормоз“, който преживява вследствие на делото, за ежедневните травми след края на връзката ѝ с Деп.

Хърд бе емоционална в показанията си и потвърди думите на Деп, че делото се отразява тежко на всички, пише Си Ен Ен.

„Просто искам Джони да ме остави намира“, заяви тя в последния ден на изслушването на свидетели, цитирана от медията.

Актрисата сподели, че не е изненадана от броя на свидетелите, защитили Деп, и отдаде това на магнетичната му сила и популярността му:

„Знам колко много хора биха излезли на това място, за да кажат каквото той пожелае. Това е силата му. Затова написах въпросната статия, за този феномен говорех. Колко хора ще се предадат на силата му и ще излязат в негова подкрепа.“

Повод за делото е статия на Хърд във „Вашингтон поуст“ от 2018 г., в която тя не споменава директно името на Джони Деп, но разказва, че е била жертва на домашно насилие в периода, когато са били женени. Актьорът заведе дело за 50 млн. долара, твърдейки, че обвиненията в домашен тормоз са сложили окончателен край на кариерата му в Холивуд и са го лишили от няколко касови роли. В отговор на твърденията му Хърд също съди Деп за двойно по-голямо обезщетение и казва, че нейната кариера също е пострадала, но заради изказвания на адвокатския екип на Деп, определящи нейните обвинения за измислици.

„Всеки ден съм унижавана, тормозена – продължи Хърд през сълзи. – Дори и заради това, че съм в тази съдебна зала, седя пред света, докато най-лошите моменти от живота ми се използват, за да ме унизят. Хората искат да ме убият и ми го казват всеки ден. Искат да сложат бебето ми в микровълновата – и ми го казват.

Джони ми обеща, че ще ме съсипе. Че ще съсипе кариерата ми, ще отнеме живота ми. Смъртта бе единственият начин да изляза от тази връзка. А ако реално го напуснех, ме чакаше унижение. Той ми обеща това да ми се случи пред целия свят, видяхте тези негови съобщения. Може би забравяте, че аз съм човешко същество.“

Актрисата сподели и за няколко основни правила, които приятелите и близките ѝ трябва да спазват, за да не ѝ отключат паник атаки – например къде по тялото не може да я докосват.

Преди Хърд да даде последните си показания, като свидетел бе повикан репортер от таблоидното издание TMZ, който заяви, че медията не е научила сама за проблемите във връзката на Деп и Хърд. Сайтът първи публикува и видео, в което Деп вика на Хърд, очевидно разярен, блъска кухненски шкафове и накрая си налива гигантска чаша с вино, което по-късно бе вписано като доказателство по делото. Страната на Деп постави под съмнение периода на излизане на видеото – само дни преди актрисата да поиска от съда ограничителна заповед за Деп.

Попитана за това съвпадение, Хърд заяви, че не знае откъде таблоидът се е сдобил с информацията и отрече тя да е първоизточникът.

Камил Васкес от адвокатския екип на Деп отбеляза разминаване в твърденията на актрисата и публични снимки и видеа – в няколко случая, в които двойката е била на публични събития само дни, след като по твърденията ѝ е била нападната от Деп, тя няма видими синини или подутини по лицето, но Хърд обясни това с грима си. Тя категорично отрече някога да е променяла снимките си, или да е използвала грим, за да изглежда сякаш е била ударена.

„Джони достатъчно дълго отнемаше гласа ми. Имам правото да разкажа историята си“, каза тя накрая.

На 27 май адвокатите на двамата ще представят последните си изявления, а съдебните заседатели ще се оттеглят, за да вземат решение по случая.

ДЖОНИ ДЕП: КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ, АЗ КАЗАХ ИСТИНАТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg