VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Амбър Хърд: Зависимостите на Джони Деп правеха връзката ни непрестанна битка

Бившата съпруга на актьора зае свидетелското място в съда, за да разкаже за първия случай на насилие срещу нея

В първия ден от свидетелските си показания по делото срещу Джони Деп Амбър Хърд бе силно емоционална, припомняйки си турбулентната им връзка. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Амбър Хърд: Зависимостите на Джони Деп правеха връзката ни непрестанна битка

В първия ден от свидетелските си показания по делото срещу Джони Деп Амбър Хърд бе силно емоционална, припомняйки си турбулентната им връзка. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две страни на Джони Деп представи бившата му съпруга Амбър Хърд пред съда – милият и загрижен мъж, в когото се влюбила, и „чудовището“, както той сам го описвал, освободено от клетката си от наркотици и алкохол. След няколко дни на очакване Хърд зае свидетелското място в съда, за да представи своята страна на случилото се между двамата.

Делото, което досега представи само страната на Деп, се води във Феърфакс, Вирджиния, заради статия на Амбър Хърд от 2018 г., в която тя описва, че е жертва на домашен тормоз. Деп твърди, че нейните обвинения са съсипали кариерата му, включително са го лишили от участие в следващия „Карибски пирати“, откъдето вече му били предложили договор. Актьорът, който заяви пред съда, че никога не е удрял Хърд и сам се чувства като жертвата на насилие, търси от бившата си съпруга 50 млн. долара обезщетение. Тя контраатакува с друго дело за клевета за 100 млн. долара заради твърденията на адвокатите на Деп, че нейните обвинения били изфабрикувани.

В първия ден от свидетелските показания на Хърд тя представи емоционален разказ за началото на връзката им и появилия се по-късно „шаблон на насилие“, пише „Ню Йорк Таймс“. Актрисата сподели, че никога не е удряла Деп, както той заяви преди дни, и потвърди обвиненията си, че е жертва на насилие.

„Трудно ми е да намеря думи, с които да опиша колко е болезнено за мен, колко ужасно да стоя тук седмици наред и да изживявам тези неща отново, да слушам хора, които познавам добре – и не чак толкова – да говорят по този начин за бившия ми съпруг, с когото съм делила живот, за животите ни – започна Хърд показанията си пред съда. – Това със сигурност е едно то най-болезнените и трудни неща, през които трябваше да премина.“

Двамата с Деп се срещнали на кастингите за „Дневникът на едно пиянде“ през 2009 г. Снимките протекли през 2011 г. в Пуерто Рико, когато започнали да флиртуват, но в края на работата се разделили и се върнали към нормалния си начин на живот и романтичните си връзки с други хора. Няколко месеца по-късно, по време на престурнето за филма в Лондон, двамата станали двойка, разказва актрисата.

Розовата магия от началото на връзката им започнала да се пропуква, когато Деп започнал „да изчезва все по-често“, а щом се върнел обратно при нея, бил „различен“. Първият случай на насилие се появил две години преди да сключат брак, когато Хърд го попитала за татуировката му „Wino Forever“ на ръката му, преправена от „Winona Forever“ след края на връзката на Деп с актрисата Уинона Райдър.

„Никога няма да забравя този момент. Той промени живота ми завинаги – продължи Хърд пред магистратите, цитирана от „Гардиън“. – „Мислиш ли, че е смешно, куч*о“, каза той, след като ме зашлеви. Засмях се, защото не знаех какво друго да направя. Мислех, че може би се шегува. Не се преместих да живея другаде, не изпаднах в паника, защото не знаех как да реагирам. След това той ме удари отново. Силно. Залитнах към ръба на канапето и се молех да каже, че се шегува.“

След това Деп коленичил пред нея, плачейки, и ѝ казал:

„Никога повече няма да го направя, съжалявам, скъпа. Мислех, че чудовището си е отишло“ –  допълни Хърд. – Ще ми се да кажа, че след това си тръгнах, но не го направих. Сърцето ми беше разбито. Няколко дни по-късно той ми се обади и ми каза, че „по-скоро бих си отрязал ръката“, вместо отново да ми посегне.“

Но връзката им се влошила и Деп станал заядлив и ревнив, искал да контролира начина, по който тя се облича, често я обвинявал в изневяра с хора, които тя едва познавала, разказва Хърд, и това превръщало времето им заедно в „непрестанна битка“. Имало и проблясъци, споделя тя, когато актьорът решавал да сложи край на зависимостите си, но това не траело дълго. Тя започнала да забелязва моделите му на поведение и се научила да ги предвижда:

„Това, което ме спираше да си тръгна, бе очакването ми, че трезвата му страна ще се завърне. Джони на амфетамини е много различен от Джони на опиати. А Джони на опиати е много различен от Джони на „Адерал“, имаше и кокаинов Джони, който се различаваше от Джони на „Метаквалон“, обобщи зависимостите му Хърд.

Стигнало се и до заплаха за убийство, когато двама били на почивка на Бахамите и плавали на яхтата на актьора, преди той да я продаде на Дж. К. Роулинг.

„Хвана ме за врата и ми каза, че може да ме убие, че съм разочарование“, описа Хърд пред съда.

Деп реагира на тези показания, като просто поклати глава и каза „Уау“.

Преди дни съдът изслуша и версията на Джони Деп, който заяви, че никога не е удрял Хърд, но противно на очакванията тя неколкократно прибягвала до физическо насилие и понякога го замервала с тежки предмети. Той представи непрестанните им скандали като резултат от нейния страх от изоставяне.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg