Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Америка за България” подарява „Музейко” на Столична община

Единственото условие е да се запази дейността му без промяна

Гигантското дърво е централната конструкция в интериора на „Музейко”, то не само свързва най-ниската с най-високата точка на сградата, но е и връзката между праисторията и космоса, между миналото и бъдещето, обясняват от детския център. Снимка: „Музейко” - „Америка за България” подарява „Музейко” на Столична община

Гигантското дърво е централната конструкция в интериора на „Музейко”, то не само свързва най-ниската с най-високата точка на сградата, но е и връзката между праисторията и космоса, между миналото и бъдещето, обясняват от детския център. Снимка: „Музейко”

Столична община ще притежава и управлява научно-образователния детски център „Музейко”, реши днес Столичен общински съвет. Фондация „Америка за България”, собственик и създател на центъра, е предложила да го дари на общината с единственото условие „Музейко” да запази изцяло дейността си.

Стойността на дарението е около 3 млн. лв., а годишната му издръжка е около 1,5 млн. лв.

Общината ще създаде специален общински културен институт, наречен „Музейко”, който ще управлява дарението.

Детски научен център „Музейко” е създаден по модела на детските музеи в САЩ, като съобразява резултатите от най-новите проучвания за детското развитие и процеса на учене при деца на различни възрасти.

Всичко в дома на „Музейко” е премислено до най-малката подробност – от характерната архитектура през енергийната ефективност до пространството за интерактивни експонати.

Цялото съдържание на центъра е създадено от водещи учени, педагози и дизайнери и е съобразено със съвременните тенденции в образованието. Разработките се базират на теориите за учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90