Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Молитви за красота от Кийт Джарет

Квартет „Кварто“ изпълнява музика на джазмена в Зала „България“

Квартет „Кварто“ и техният гост на пианото Христо Казаков подготвят „изблици на красота“ за публиката в Зала „България“ на 2 април. - Молитви за красота от Кийт Джарет

Квартет „Кварто“ и техният гост на пианото Христо Казаков подготвят „изблици на красота“ за публиката в Зала „България“ на 2 април.

Музика, наречена от своя автор „молитви за красота“, ще прозвучи на 2 април в Зала „България“. „Молитвите“ са на Кийт Джарет и съставляват пет части на неговата Соната за цигулка. От Джарет, разбира се, очакваме джаз – така че ще чуем парчета с джазово, фолклорно и класическо звучене. Ще ги изпълнят музикантите от квартет „Кварто“.

В концерта „Джаз и романтика“ присъства още едно произведение на Джарет – т.нар. „Американа“ музикантите наричат фрагмента Hymn от албума Dark Intervals. Солист ще бъде виртуозният пианист Христо Казаков.

Третият „изблик на красота“ в този концерт е „Квинтет във фа минор“ на Цезар Франк. На сцената излизат Иван Пенчев (цигулка и лидер на квартета), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Димитър Тенчев (виолончело) и госта им Христо Казаков.

Чуйте в аванс Квинтета на Цезар Франк:

https://youtu.be/1le7RigeTNY

 

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС