Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Американски креационист строи Ноев ковчег

Проектът с библейски мащаби ще е основната част от развлекателен парк

През 2010 г. турски археолози съобщиха, че са открили останките от Ноевия ковчег в планина Арарат. И да не са прави – негова реплика вече има в Щатите. - Американски креационист строи Ноев ковчег

През 2010 г. турски археолози съобщиха, че са открили останките от Ноевия ковчег в планина Арарат. И да не са прави – негова реплика вече има в Щатите.

Отдаден християнин харчи повече от 90 милиона долара, за да построи над 150-метров Ноев ковчег. Ако проектът с библейски мащаби бъде реализиран (както се очертава), това ще е най-голямата конструкция от дърво в света. Очаква се Ковчегът да е централната атракция в нов развлекателен парк в Уилямстаун, Кентъки (САЩ).

Човекът зад идеята е креационистът Кен Хам – президент и изпълнителен директор на християнската организация „Отговори за битието“, пише британският „Дейли Мейл“. Креационизмът се основава на буквална интерпретация на описанието на сътворението на света в библейската книга „Битие“.

„Искаме да покажем на хората, че Ной не е бил някой примитивен звяр – казва Хам. – Той е бил много интелигентен.“

В процес на изграждане...

В процес на изграждане…

Но колко ли животни би побрал новият Ноев ковчег? Той е вече почти готов – дължината му е 155 метра, широчината – 24 м, а височината е на 8-етажна сграда.  За да се построи, са били използвани повече от 1000 километра дървени дъски. След като бъде пуснат в експлоатация, като музей, ще може да приема до 16 хиляди посетители дневно.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Атракцията, в която ще има различни изложби, зоопарк, срещи с библейски текстове, се подготвя като семейно забавление, исторически автентично. Тя ще е и един от най-големите „зелени“ проекти в САЩ.

Според Стария завет, Ной построил ковчег, след като Бог му казал, че предстои голямо наводнение и той трябва да спаси всички животни на света.

В Ноевия ковчег ще има различни изложби, зоопарк, срещи с библейски текстове...

В Ноевия ковчег ще има различни изложби, зоопарк, срещи с библейски текстове…

През 2010 г. турски археолози съобщиха, че са открили останките от Ноевия ковчег в планина Арарат – но други изследователи изказват съмнения в автентичността му. Е, скоро в Кентъки ще има нова конструкция за спасение при наводнение. Също не автентична, но пък зрелищна.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах