Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Американски военни потвърдиха автентичността на видео с НЛО

Но Пентагонът не желае да се говори за НЛО

Кадър от видеозапис на среща с НВЯ - неидентифицирано въздушно явление, терминът който военните предпочитат пред НЛО - Американски военни потвърдиха автентичността на видео с НЛО

Кадър от видеозапис на среща с НВЯ - неидентифицирано въздушно явление, терминът който военните предпочитат пред НЛО

Представител на Военно-морските сили на САЩ за първи път потвърди, че видеозапис на неидентифициран летящ обект, направен през 2015 г. от американски пилот, е истински. Той поясни, че Пентагонът все още не може да определи естеството на заснетия обект. Това съобщават редица водещи световни медии, след които и Би Би Си, позовавайки се на сайта „The Black Vault“, посветен на разсекретени документи на американската администрация.

В допълнение към видеото с кодово име GO FAST, публикувано от „Ню Йорк Таймс“ и частната изследователска група „To The Stars Academy of Arts & Science“, има и още още два подобни видеоклипа, за които се твърди, че са декласифицирани от Пентагона през август 2017 г. От Пентагона обаче вече няколко пъти отричат да са декласифицирали въпросните видеа.

През декември 2017 г. се появиха два клипа, които показват срещи на пилоти на ВМС с мистериозни сферични обекти, които на пръв поглед се движат във въздуха по необясними за експертите начини. Трето видео, публикувано през март 2018 г., също показва подобна среща. Всички, които са ги гледали – включително пилотите, които са ги снимали – си задават един и същ въпрос: какви всъщност са тези неща?

Миналата седмица служител на ВМС публично нарече мистериозните обекти „Неидентифицирани въздушни феномени (UAP)“, давайки име на необяснимите изображения на неидентифицираните летящи обекти (но НЛО е термин, който ВМС не искат да използват, въпреки че обектите летят и не могат да бъдат идентифицирани).

„Военноморските сили характеризират обектите, заснети в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни явления“, каза Джоузеф Гредишър, говорител на ръководителя на разузнаването на ВМС на САЩ Матю Кохлър.

Военните използват термина „неиндетифицирани въздушни феномени” за описание на „основно зрителни контакти и наблюдения на неоторизирани/неидентифицирани летателни апарати или обекти, записани по време на операции във въздушното пространство на различни военни учебни площадки под контрола на армията“, уточни Гредишър.

Тези думи изобщо не означават, че публикуваните кадри изобразяват летяща чиния или друг въздухоплавателен апарат от извънземен произход – нито дори, че ВМС ги счита за такива. Това е само признание, че ВМС на САЩ не са могли да идентифицират заснетия въздушен обект и той попада в категорията на неразпознатите.

Откъде е това видео

Видеоклипът GO FAST е направен от изтребител-бомбардировач F/A-18 Super Hornet, оборудван с мултисензорна електрооптична прицелна система AN/ASQ- 228, която включва няколко камери, далекомер и лазерен тракер. Камерата може да снима както в нормалния видим обхват, така и в средната инфрачервена област на спектъра с висока разделителна способност. В публикувания видеоклип записът е в инфрачервен режим.

Точната дата и местоположение на кадрите, както и друга допълнителна информация, са били изтрити от източника, предоставил видеозаписите – но от „To The Stars Academy Academy“ настояват, че това е Пентагонът.

От разузнавателната служба на ВМС обаче отрекоха тази информация и заявиха, че всъщност нито един от трите видеоклипа не е разсекретен или предназначен за публично гледане. Представители на американските военни не за първи път правят подобни изявления. Преди няколко месеца, по искане на сайта „The Black Vault“, посветен на конспиративни теории, говорителката на Пентагона Сюзън Гох заяви:

„Министерството на отбраната никога не е публикувало тези видеоклипове и те все още са класифицирани“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах