Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Американският психар не впечатли Бродуей

Мюзикъл по романа на Брет Ийстън Елис слиза от сцената след 81 представления

 Крисчън Бейл като Патрик Бейтмън във филмовата адаптация на „Американски психар“ (2000) – филм със значително по-голям успех от мюзикъла, игран на Бродуей. - Американският психар не впечатли Бродуей

Крисчън Бейл като Патрик Бейтмън във филмовата адаптация на „Американски психар“ (2000) – филм със значително по-голям успех от мюзикъла, игран на Бродуей.

Мюзикълът „Американски психар“, адаптиран по романа на Брет Ийстън Елис, спира да се играе на Бродуей заради нисък интерес. Продуцентите на спектакъла заявиха, че за последно той ще може да се види на 5 юни, след общо 81 представления.

Написан от Роберто Агуир-Сакаса с песни на Дънкан Шейк, мюзикълът включва изтезания, оргии и саундтрак в стила на 80-те години. Постановката има и две номинации за награда „Тони“ – в технически категории.

„Американски психар“, където в главната роля е Бенджамин Уокър, се играе в „Джералд Шойнфелд Тиътър“ в Ню Йорк. Продукцията никога не е имала приходи над 600 хиляди долара седмично, въпреки че първоначалните очаквания бяха за поне милион.

Мюзикълът е базиран на романа на Брет Ийстън Елис от 1991 г. Историята разказва за 26-годишен инвестиционен банкер от Манхатън, който плавно губи разсъдъка си и се превръща в брутален сериен убиец.

Вижте още: БРЕТ ИЙСТЪН ЕЛИС: АМЕРИКАНСКИЯТ ПСИХАР ВЕЧЕ НЕ БИ БОГОТВОРЯЛ ТРЪМП

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС