Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Американското посолство: Върви, народе възродени (видео)

Дипломатите, начело с Ерик Рубин, рецитират на български език химна, посветен на 24 май

„Бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил“, рецитира посланик Ерик Рубин рецитира пред паметника на светите братя. Снимка: Стоп кадър - Американското посолство: Върви, народе възродени (видео)

„Бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил“, рецитира посланик Ерик Рубин рецитира пред паметника на светите братя. Снимка: Стоп кадър

Дипломатите от американското посолство у нас поздравяват българите с предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, 24 май, с видео, заснето пред Националната библиотека и паметника на светите братя Кирил и Методий.

Посланик Ерик Рубин, заедно със служители на посолството, рецитират на български език химна „Върви, народе възродени“. Видеоклипът, записан в сътрудничество със Сдружение „Азбукари“ и Нова телевизия, е създаден от американските дипломати, „за да покажем своето уважение и признание пред българската история“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg