Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ан Райс за растящата омраза в интернет: Моля, не обиждайте

Правилата за участие в дискусии в Площад Славейков

"Моля, не обиждайте другите, не ги осмивайте или подигравате по какъвто и да било начин", написа писателката Ан Райс на страницата си във Фейсбук.  - Ан Райс за растящата омраза в интернет: Моля, не обиждайте

"Моля, не обиждайте другите, не ги осмивайте или подигравате по какъвто и да било начин", написа писателката Ан Райс на страницата си във Фейсбук.

Мащабите на анонимната омраза в интернет се разрастват все повече и очевидно явлението не е само по нашите ширини. В профилите на писателите в социалните мрежи бушува не просто дискусия, а словесна война срещу тях с грубиянски призиви да спрат да пишат. Подобни апели се срещат и в нашите форуми, включително под статии, проза и поезия на автори в „Площад Славейков“. Писателката Ан Райс публикува обръщение на личната си страница във Фейсбук, в което моли читателите да не обиждат.

„Напомняне: Приветствам различията на мненията на тази страница – пише Ан Райс. – Но не одобрявам насилието, обидите, тормоза, неприличните думи, понякога дори вулгарни. Моля, не обиждайте другите, не ги осмивайте или подигравате по какъвто и да било начин. Нека всички да направим каквото можем за една добра и конструктивна дискусия. Ако сте се почувствали обект на тормоз или обида тук, на тази страница, пишете ми. Ще вложа цялата си енергия за създаването на едно добро и здравословно пространство. Благодаря на всички.“

По този повод припомняме отново правилата за участие в дискусиите на „Площад Славейков“: не се допускат оскърбления и присмех към нашите автори или към когото и да било, вулгарен език, физически квалификации, обиди на расова и сексуална основа. Коментарите с подобно съдържание ще бъдат изтривани.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg