Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Анди Съркис ще чете на глас целия „Хобит“ без прекъсване

Събитието с продължителност между 10 и 12 часа е в подкрепа на британските медици (видео)

През 2020 г. Анди Съркис получи БАФТА за цялостен принос към британското кино. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Анди Съркис ще чете на глас целия „Хобит“ без прекъсване

През 2020 г. Анди Съркис получи БАФТА за цялостен принос към британското кино. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Анди Съркис, въплътил Ам-гъл във филмовите трилогии „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, организира благотворително четене на романа „Хобит“. Актьорът ще чете на глас без прекъсване от началото до края на книгата на Дж. Р. Р. Толкин, а събраната сума ще бъде разпределена между две организации в подкрепа на британските здравни работници.

По изчисления на „Гардиън“, четенето ще продължи между 10 и 12 часа.

Толкова много сред нас се борят с изолацията по време на тази карантина. Времената са трудни, но аз искам да ви заведа на най-великото фентъзи приключение, писано някога, 12-часов диванен маратон през Средната земя, за да съберем пари за две невероятни благотворителни каузи, които вършат изключително добра работа, помагайки на тези, които най-много се нуждаят“, казва Съркис във видеообръщение.

Четенето на романа от 1937 г. ще се състои на 8 май на страницата на начинанието и започва в 10 ч. сутринта британско време. Линкът към видеото ще стане активен на същата страница в петък сутрин.

Една от тези организации е „Best Beginnings“, на която актьорът е лице. Те работят с новородени, малки деца и родители за намаляване на неравенството в британското общество. Другата организация, „NHS Charities Together“, обединява под шапката си всички благотворителни каузи, набиращи средства за служителите в британската здравна система.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах