VivaPay

Анди Съркис ще чете на глас целия „Хобит“ без прекъсване

Събитието с продължителност между 10 и 12 часа е в подкрепа на британските медици (видео)

През 2020 г. Анди Съркис получи БАФТА за цялостен принос към британското кино. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Анди Съркис ще чете на глас целия „Хобит“ без прекъсване

През 2020 г. Анди Съркис получи БАФТА за цялостен принос към британското кино. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Анди Съркис, въплътил Ам-гъл във филмовите трилогии „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, организира благотворително четене на романа „Хобит“. Актьорът ще чете на глас без прекъсване от началото до края на книгата на Дж. Р. Р. Толкин, а събраната сума ще бъде разпределена между две организации в подкрепа на британските здравни работници.

По изчисления на „Гардиън“, четенето ще продължи между 10 и 12 часа.

Толкова много сред нас се борят с изолацията по време на тази карантина. Времената са трудни, но аз искам да ви заведа на най-великото фентъзи приключение, писано някога, 12-часов диванен маратон през Средната земя, за да съберем пари за две невероятни благотворителни каузи, които вършат изключително добра работа, помагайки на тези, които най-много се нуждаят“, казва Съркис във видеообръщение.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Четенето на романа от 1937 г. ще се състои на 8 май на страницата на начинанието и започва в 10 ч. сутринта британско време. Линкът към видеото ще стане активен на същата страница в петък сутрин.

Една от тези организации е „Best Beginnings“, на която актьорът е лице. Те работят с новородени, малки деца и родители за намаляване на неравенството в британското общество. Другата организация, „NHS Charities Together“, обединява под шапката си всички благотворителни каузи, набиращи средства за служителите в британската здравна система.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg