VivaPay

Андреа Бочели ще пее на Великден в Миланската катедрала

Тенорът ще изпълни католически песнопения в празен храм

Андреа Бочели по време на изпълнение през март 2019-а на филмовите награди „Давид на Донатело“ в Рим. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Андреа Бочели ще пее на Великден в Миланската катедрала

Андреа Бочели по време на изпълнение през март 2019-а на филмовите награди „Давид на Донатело“ в Рим. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андреа Бочели ще пее на католическия Великден, 12 април, в празната Миланска катедрала, съобщи в профила си във Фейсбук кметът на Милано Джузепе Сала. Прочутият тенор ще изпълни църковни католически песнопения, а концертът му ще бъде излъчен онлайн за целия свят.

„Преди няколко дни Бочели потвърди своето присъствие и обеща, че в 19 ч. на Великден ще изпълни религиозна музика в Миланската скала“, казва във видеообръщението си кметът.

Джузепе Сала изрази и категоричната си увереност, че изходът от извънредната ситуация във връзка с коронавируса в Италия ще започне точно от „социално-икономическата столица“ на страната – Милано.

Извънредното положение в Италия засега е обявено до 13 април, понеделника след Великден.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg