Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Андрей Кончаловски започва сериал за Октомврийската революция

Търси актьори за Ленин, Сталин, Крупская, Распутин, Маяковски

Андрей Кончаловски. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Андрей Кончаловски започва сериал за Октомврийската революция

Андрей Кончаловски. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андрей Кончаловски ще работи по мащабен сериал за Октомврийската революция. За намеренията си братът на Никита Михалков заяви в профила си в руската социална мрежа „Вконтакте“, като обяви всенароден кастинг за непрофесионални актьори за основните роли.

В течение на няколко седмици режисьорът ще публикува портрети на исторически личности. Хората, които смятат, че приличат на тях, ще трябва да изпратят снимки и да запълнят анкета. Най-добрите ще бъдат повикани в Москва за проби.

Очаква се да се търсят хора за ролите на Максим Горки, Надежда Крупска, Владимир Ленин, Йосиф Сталин, Николай ІІ, Григорий Распутин, Сергей Есенин и Владимир Маяковски. Кандидатите трябва да имат естествени вежди, коси, ресници и устни. Татуировки и пиърсинг ще ги изключат от класиране.

„Бих искал да снимам хора, които никой досега не е виждал”, казва Кончаловски.

За самия сериал все още не се знае много, освен това, че става дума за история, която започва с началото на революцията през 1905 г. и продължава до смъртта на Ленин през 1924 г.

„Дълги години вървях към този проект и го смятам за изключително важен. Това ще бъде опит да се погледне по нов начин на тази сложна епоха”, казва Кончаловски в коментар към новината за кастинга.

В предишно свое интервю режисьорът е споделил, че се безпокои от промяната в отношението към революцията:

„Като се започна от перестройката, концепцията за това събитие се промени няколко пъти – което беше ужасно, но стана още по-лошо. За руснаците крайностите са нещо нормално – или зло, или добро, няма нищо по средата. Всяка промяна носи в себе си и добро, и лошо, но на нашия народ му е трудно да го разбере“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах