Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Андрей Звягинцев е в изкуствена кома заради Ковид

Режисьорът се разболял в началото на юли, от септември е на лечение в Германия

Руският режисьор Андрей Звягинцев в Кан през 2017-а, когато спечели наградата на журито с филма „Нелюбов“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Андрей Звягинцев е в изкуствена кома заради Ковид

Руският режисьор Андрей Звягинцев в Кан през 2017-а, когато спечели наградата на журито с филма „Нелюбов“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андрей Звягинцев, двукратно номиниран за „Оскар“ за чуждестранен филм, е в изкуствена кома заради тежко протичане на Ковид, съобщиха руските медии.

Кинорежисьорът се е разболял още в началото на юли, а от 12 септември е на лечение в Германия с 92% поражения върху белите дробове. Положението му било толкова тежко, че се наложило да бъде поставен на апарат за изкуствено дишане, а впоследствие да бъде вкаран в изкуствена кома.

Късно снощи, 16 септември, бившата му съпруга Инна Мишукова е заявила пред изданието „Вечерна Москва“, че вече има положителна динамика, макар и съвсем слаба, в развитието на състоянието му и медиците планират скоро да го изкарат от комата.

Според германските специалисти, авторът на „Левиатан“ и „Нелюбов“ при добро развитие на обстоятелствата ще се лекува още поне два-три месеца в болница, а към работа би могъл да се завърне не по-рано от средата на 2022 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg