Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Андрей Звягинцев ще снима филм на английски език

Ще работи с предишния си продуцент, съсценарист и със Стивън Содърбърг

Руският режисьор Андрей Звягинцев в Кан през 2018 г., когато бе член на фестивалното жури. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Андрей Звягинцев ще снима филм на английски език

Руският режисьор Андрей Звягинцев в Кан през 2018 г., когато бе член на фестивалното жури. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андрей Звягинцев ще снима първия си филм на английски език, съобщи пред руски медии продуцентът му Александър Роднянски, с когото са работили заедно върху „Левиатан“, „Елена“ и „Нелюбов“. Новият им съвместен проект е с работно заглавие „What Happens“ (Каквото се случва). Сценарият ще бъде дело на Звягинцев и Олег Негин, с когото са съавтори и в предишните му продукции.

Очаква се филмът да бъде семейна драма за раздялата.

„За любовта и нелюбовта, за съчувствието и неговото отсъствие, за емпатията и самотата, съдбата и призванието. Тънко размишление за ценностите в човешкия живот. Със загадка, атмосфера и метафора“, казва Роднянски.

Звягинцев не за пръв път получава предложение да снима филм на английски език, включително и от холивудски продуценти. Досега, по думите на Роднянски, режисьорът е отказвал, защото му е нужно да чувства историята и дълбоко да разбира героите.

В новия филм, който ще бъде първият за Звягинцев след „Нелюбов“ (2017), екипът ще работи в сътрудничество със Стивън Содърбърг, казват от руската продуцентска компания.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg