Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Андрю Лойд Уебър доброволно тества Оксфордската ваксина срещу коронавирус

Ще направя всичко възможно за отварянето на сцените колкото се може по-скоро, написа композиторът в социалните мрежи

Андрю Лойд Уебър изпробва новата ваксина с надпис на тишърта „Спасете нашите сцени“. Снимка: Andrew Lloyd Webber/Фейсбук - Андрю Лойд Уебър доброволно тества Оксфордската ваксина срещу коронавирус

Андрю Лойд Уебър изпробва новата ваксина с надпис на тишърта „Спасете нашите сцени“. Снимка: Andrew Lloyd Webber/Фейсбук

Композиторът Андрю Лойд Уебър доброволно взе участие в експеримент с ваксина срещу коронавирус. Прави го, за да помогне на културата, затворена за посещения заради COVID-19, обясни самият той в социалните мрежи.

„Току-що завърших експеримента с Оксфордската ваксина срещу COVID-19. Ще направя всичко възможно за отварянето на големите и малки сцени отново и за връщането на актьорите и музикантите на работа“, сподели Лойд Уебър във Фейсбук.

Публикацията му бе посрещната с вълна от одобрение, както от почитатели, така и от колеги. Сценичните изкуства са изправени пред големи предизвикателства по целия свят, положението им се оказа особено тежко във Великобритания. Театри и зали за събития все още остават затворени, въпреки че много европейски градове вече разхлабиха ограниченията в културата. Повечето институции във Великобритания не разчитат на държавна помощ и се издържат единствено с приходи от билети.

Вижте още: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТДЕЛЯ £1,57 МЛРД. ЗА КУЛТУРАТА

Ваксината, която Лойд Уебър тества, е разработка на Оксфордския университет и фармацевтичната компания „Астра Зенека“. Тя е сред първите медикаменти в света, които показаха окуражаващи първи резултати. Одобряването на ваксината за широка употреба ще бъде огромна стъпка към отварянето на сцените.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90