Андрю Лойд Уебър доброволно тества Оксфордската ваксина срещу коронавирус

Ще направя всичко възможно за отварянето на сцените колкото се може по-скоро, написа композиторът в социалните мрежи

Андрю Лойд Уебър изпробва новата ваксина с надпис на тишърта „Спасете нашите сцени“. Снимка: Andrew Lloyd Webber/Фейсбук - Андрю Лойд Уебър доброволно тества Оксфордската ваксина срещу коронавирус

Андрю Лойд Уебър изпробва новата ваксина с надпис на тишърта „Спасете нашите сцени“. Снимка: Andrew Lloyd Webber/Фейсбук

Композиторът Андрю Лойд Уебър доброволно взе участие в експеримент с ваксина срещу коронавирус. Прави го, за да помогне на културата, затворена за посещения заради COVID-19, обясни самият той в социалните мрежи.

„Току-що завърших експеримента с Оксфордската ваксина срещу COVID-19. Ще направя всичко възможно за отварянето на големите и малки сцени отново и за връщането на актьорите и музикантите на работа“, сподели Лойд Уебър във Фейсбук.

Публикацията му бе посрещната с вълна от одобрение, както от почитатели, така и от колеги. Сценичните изкуства са изправени пред големи предизвикателства по целия свят, положението им се оказа особено тежко във Великобритания. Театри и зали за събития все още остават затворени, въпреки че много европейски градове вече разхлабиха ограниченията в културата. Повечето институции във Великобритания не разчитат на държавна помощ и се издържат единствено с приходи от билети.

Вижте още: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТДЕЛЯ £1,57 МЛРД. ЗА КУЛТУРАТА

Ваксината, която Лойд Уебър тества, е разработка на Оксфордския университет и фармацевтичната компания „Астра Зенека“. Тя е сред първите медикаменти в света, които показаха окуражаващи първи резултати. Одобряването на ваксината за широка употреба ще бъде огромна стъпка към отварянето на сцените.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах