Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Андрю Лойд Уебър: Филмът по „Котки“ ме накара да си взема куче

Композиторът с критики към екранизацията на най-популярния си мюзикъл

Котешко-човешките хибриди предизвика възмутени коментари у повечето зрители. - Андрю Лойд Уебър: Филмът по „Котки“ ме накара да си взема куче

Котешко-човешките хибриди предизвика възмутени коментари у повечето зрители.

Хуманоидните четирикраки във филма „Котки“ възмутиха толкова много зрителите с ужасяващия си вид, че се превърнаха в нарицателно за лоша филмова адаптация. Филмът е екранизация на популярния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и събра звезден състав – Джуди Денч, Иън Маккелън, Дженифър Хъдсън, Ребел Уилсън, Джеймс Кордън. Въпреки това така и не успя да задмине успеха на бродуейския мюзикъл, един от най-дълго играните спектакли в историята.

В интервю за „Варайъти“ Лойд Уебър споделя мнението си за филмовата адаптация и защо след прожекцията на филма стигнал до решението да си вземе куче.

„Котки“ беше погрешно направен по много параграфи – споделя композиторът. – Нямаше никакво разбиране защо мюзикълът сработва толкова добре. Гледах го и просто си помислих „О, Боже, не“. Това беше първият път в моите 70 и нещо години, в който просто отидох и си взех куче. Така че единственото хубаво нещо, което се случи след този филм, е моята хаванска болонка.“

Неприязънта на композитора не стига дотук и продължава и по-нататък в разговора с изданието. Той разказва, че успял да пренесе кучето в Ню Йорк, въпреки ограничението в пътуванията, като го представил за неговото терапевтично куче:

„Писах на авиокомпанията, че болонката трябва винаги да е с мен, защото страдам емоционално и трябва да съм заедно с терапевтичното си куче. В отговор те казаха „А може ли да представите доказателства, че наистина ви е толкова необходимо?“ и аз каза „Да, просто вижте какво направи Холивуд с мюзикъла ми „Котки“. След това одобрението дойде почти веднага с бележка: „Няма нужда от лекарска препоръка“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах