Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Андрю Лойд Уебър готов да бъде арестуван, но ще отвори театрите си

Великобритания вероятно ще удължи локдауна

Елате в театъра и ни арестувайте, казва Андрю Лойд Уебър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Андрю Лойд Уебър готов да бъде арестуван, но ще отвори театрите си

Елате в театъра и ни арестувайте, казва Андрю Лойд Уебър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андрю Лойд Уебър е решен да отвори театрите си на 21 юни, независимо от намеренията на правителството на Великобритания да удължи Ковид-ограниченията. Композиторът притежава шест театъра на „Уест Енд“ и в интервю заявява, че ще ги отвори, дори с риск да бъде арестуван. Великобритания се готви да свали ограничителните мерки срещу пандемията на 21 юни, но специалисти твърдят, че датата може би ще бъде отложена заради покачващия се брой новозаразени.

В разговор пред „Дейли Телеграф“ Лойд Уебър споделя, че може да се наложи да продаде театрите си, ако правителството не разреши на културните институции да работят на пълен капацитет. Той казва, че е ипотекирал дома си в Лондон заради катастрофалния финансов ефект на пандемията върху културните индустрии.

Паралелно Уебър се готви за предпремиерата на новия си мюзикъл „Пепеляшка“, насрочена за 25 юни. На въпрос какво ще прави, ако правителството реши да удължи локдауна, композиторът отговаря:

„Ще кажем: „Елате в театъра и ни арестувайте“.

Според него има достатъчно доказателства, че театралните салони са „напълно безопасни“ и не предизвикват масово заразяване.

„Ако правителството пренебрегне научните данни, имаме основание да се обърнем към съда. Ако „Пепеляшка“ не осъществи премиерата си, ще заявим, че или трябва да ги съдим, или ще се наложи да ни компенсират“, казва той.

Това не е първият път, в който 73-годишният композитор изразява недоволството си от политиката на британските власти. Миналата седмица той заяви, че е готов да се обърне към съда, ако работата на театралните салони не бъде възстановена на пълен капацитет.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg