Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Андрю Лойд-Уебър напуска Камарата на лордовете заради Брекзит

Работният ми график е най-натовареният в кариерата ми досега, невъзможно ми е да участвам в многобройните разисквания и гласувания около напускането на Европейския съюз, казва композиторът

„Имах привилегията да бъда член на Камарата 20 години и подавам оставка с натежало сърце“, споделя Андрю Лойд-Уебър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Андрю Лойд-Уебър напуска Камарата на лордовете заради Брекзит

„Имах привилегията да бъда член на Камарата 20 години и подавам оставка с натежало сърце“, споделя Андрю Лойд-Уебър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прочутият композитор Андрю Лойд-Уебър напуска Камарата на лордовете, защото заради нарастващата си заетост извън политиката вече не може да присъства на всички решаващи гласувания, свързани с „Брекзит“.

Представителят на торите, известен с мюзикълите си „Фантомът на операта“ и „Котките“, обяви, че днес изисканията за членство в Горната камара са „много различни“ от тези по времето, когато се е присъединил към Лордовете през 1997 г., пише „Индипендънт“.

69-годишният лорд Лойд-Уебър, чиято официална титла съдържа тире във фамилното му име, казва:

„Имах привилегията да бъда член на Камарата 20 години и подавам оставка с натежало сърце, но знам колко различно е това, което се очаква от един член днес, а работният ми график е най-натовареният в кариерата ми досега.

Би ми било невъзможно да участвам в многобройните разисквания и гласувания по процеса на напускане на Европейския съюз – и чувствам, че мястото ми трябва да бъде заето от някой, който може да посвети толкова време на Камарата на лордовете, колкото изисква настоящата ситуация“.

Натовареният график, за който говори лорд Лойд-Уебър, включва три шоута на Бродуей и две на лондонския Уест Енд, телевизионна постановка на „Исус Христос Суперзвезда“ и автобиографична книга, с която ще отбележи 70-годишнината си през 2018-а.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg