Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Андрю Лойд Уебър с нова песен за филма „Котките“

Така филмът ще може да се състезава за „Оскар“ в музикална категория

Певицата Тейлър Суифт ужаси някои зрители с хибридната си форма между човек и котка.  - Андрю Лойд Уебър с нова песен за филма „Котките“

Певицата Тейлър Суифт ужаси някои зрители с хибридната си форма между човек и котка.

Нова песен за филмовата адаптация на хитовия мюзикъл „Котките“ правят създателят му Андрю Лойд Уебър и Тейлър Суифт. Поппевицата вече има участие в предстоящия филм, където влиза в козината на Бомбалурина. Но пред „Дейли мейл“ Лойд Уебър издава, че нейното участие е много по-голямо – Суифт е автор на текста към новата песен, озаглавена „Красиви призраци“ (Beautiful Ghosts).

Във видеото на песента ще видим изпълнение на балерината Франческа Хейуорд, която въплъщава Виктория във филма. В тази продукция на режисьора Том Хупър („Момичето от Дания“, „Речта на краля“) Виктория не си прилича много с онази от сценичната версия. Тук тя има по-централна роля, много от кадрите в трейлъра са именно с нея.

Участие в изпълнението на песента, макар и за кратко, ще има и Джуди Денч (предводителката на котешкия клан Ха Деварим*). По думите на Лойд Уебър, песента е написана преди повече от година. По време на финалните надписи Суифт ще изпълни същата песен, но в своя версия.

Новата песен за продукцията означава, че филмът ще може да се състезава за годишни филмови награди, като например „Оскар“, отбелязва „Гардиън“. Поппевицата никога не е печелила отличието на Филмовата академия на САЩ, а Уебър е носител на една златна статуетка от 1997 г., която си поделя с Тим Райс за песен от „Евита“.

Композиторът пише музиката за театралния мюзикъл през 1997 г. Базира го на книгата от Т. С. Елиът „Популярна книга за котките от Стария опосум“ и за първи път го поставя през 1981 г. Лесният за проследяване сюжет, който в „Гардиън“ са нарекли „тънък като вафлена кора“, разказва за семейство Маци, което се събира веднъж годишно на котешки бал. Оригиналният мюзикъл е носител на 6 награди „Тони“.

На големия екран предстои да видим Джуди Денч, Дженифър Хъдсън (Гризабела), Идрис Елба (Макавити), Ребъл Уилсън (Джени Многоточкова), Джейсън Деруло (Инат НаОпак), Иън Маккелън (Ерж) и Джеймс Кордън (Бъстъфър Джоунс).

Първият трейлър бе пуснат през юли и предизвика смесени реакции, когато зрителите установиха, че ще гледат съвсем необичайна версия на „Котките“ и персонажите няма да са нито котки, нито човеци, а хибрид между двете – с човешки лица, но с мустачки, котешки уши и козина. Последваха коментари, че това ще е „кошмарно“ изживяване.

Вижте още: ВЪЛНА ОТ ВЪЗМУЩЕНИЕ ОТ КРЪСТОСКАТА МЕЖДУ КОТКИ И ХОРА В „КОТКИТЕ“

„Котките“ ще тръгне по кината през декември.


* За имената на героите е използван преводът на Стефан Радев в „Популярна книга за Котките от Стария опосум“, изд. „Брегов и Радев“.

Вижте още: ПРИМА ОТ КОВЪНТ ГАРДЪН ВЪРТИ ОПАШКА В „КОТКИТЕ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg