Анджелина Джоли режисира Том Харди във филм за военен фотограф

„Неразумно поведение“ ще разкаже биографията на фотожурналиста Дон Маккълин

Том Харди ще влезе в ролята на фотографа Дон Маккълин под режисурата на Анджелина Джоли. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Анджелина Джоли режисира Том Харди във филм за военен фотограф

Том Харди ще влезе в ролята на фотографа Дон Маккълин под режисурата на Анджелина Джоли. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Анджелина Джоли ще режисира биографичен филм за военния фотограф и фотожурналист Дон Маккълин, съобщава „Гардиън“. В главната роля ще влезе Том Харди. Филмът ще бъде адаптиран от сценариста Грегъри Бърк от автобиографичната книга на фотографа „Unreasonable Behaviour“ (Неразумно поведение).

85-годишният Маккълин е един от най-популярните и награждавани фотографи с кадрите си от военните конфликти, в които Америка взима участие в последните години. Отразява и други конфликти и бедността, която непременно следва сраженията. Роден в Лондон, той работи като фотографски асистент по време на Суецката криза докато не продава първата си снимка на „Обзървър“ през 1959 г.

Между 1966 и 1984 г. работи като кореспондент в чужбина за „Съндей таймс мегъзин“. Отразява кризите във Виентам и Северна Ирландия и това му носи известна популярност.

„Бях привлечена от уникалната комбинация от безстрашност и човечност у Дон Маккълин – коментира Джоли. – Неговата отдаденост на истината за войната, неговата емпатия и респект към онези, които страдат от нейните последици. Надяваме се да направим филм, който не прави компромис с фотографията на Дон, за невероятните хора и събития, на които той става свидетел и за падението и възхода на една уникална ера в журналистиката.“

Фантастико

Повечето от филмите на Джоли като режисьор се занимават с истории, развили се по време на конфликти от съвременната история. Дебютът ѝ през 2011 г. „Земя на кръв и мед“, разказва любовна история от времето на войната в Босна, докато „Unbroken“ (2015) е адаптация на мемоарната книга на олимпийския бегач Луис Замперини, заловен от японците през Втората световна война. Същата година излиза и „By the Sea“ – любовна история, заснета от Джоли по време на медения ѝ месец с бившия ѝ съпруг Брад Пит и това се оказва продукцията, която убеждава Маккълин, че актрисата е най-подходящият човек, който да разкаже историята му.

Гледайки последният филм на Анджелина от Камбоджа и предвид, че съм прекарал толкова много време през войната там, бях много впечатлен от това как тя направи толкова силна и точна репрезентация на мястото по онова време – казва той. – Чувствам, че съм в сигурни, способни и професионални ръце с нея.“

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах