Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Анджелина играе Клеопатра и се пенсионира

 - Анджелина играе Клеопатра и се пенсионира

След като пресъздаде величествено злата кралица в „Господарка на злото”, Анджелина Джоли се прицели в друг иконичен образ. Носителката на „Оскар” за „Луди години” потвърди, че ще се превъплъти в Клеопатра – енигматичната египетска кралица.

Твърде вероятно е това да е последната роля на годеницата на Брад Пит. Джоли е решила да се пенсионира от киното, за да се отдаде на хуманитарната си дейност.

В интервю за Radio 5 Live актрисата споделя, че работата по филма за царствената любима на Марк Антоний и Юлий Цезар е в разгара си. „С екипа, който стои зад този филм, обсъждаме различни идеи и посоки, в които да поемем. Сценарият е написан от Ерик Рот, който е скъп мой приятел и брилянтен сценарист.” Рот стои и зад филмите „Странният случай на Бенджамин Бътън“, „Добрият овчар“, „Изключително шумно и невероятно близо“.

За желанието на Анджелина да изиграе Кралицата на Нил се заговори още през 2010-а. Още тогава тя загатна и възможността това да е ролята, с която ще си тръгне с гръм и трясък от киното.

„Това е много сложна роля, – заяви Джоли пред пресата. – Толкова е сложна, че трябва да се изиграе брилянтно, без стъпка встрани, безкомпромисно. Подготовката за нея ще е огромна. Това е роля, в която трябва да вложиш всичко. Това е роля, с която би искал да завършиш, да приключиш. Това е величествен финал за една кариера. В крайна сметка какво би имало след нея? Много съм щастлива, че имам всички тези възможности да разказвам истории. Харесва ми, че мога да избирам ролите си, защото това ми дава възможност да се фокусирам върху писане и режисиране, но над всичко стои възможността, че имам време да се концентрирам върху работата ми за ООН”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС