Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ане-Софи Мутер спря концерт… Втора част

Зрители защитават нарушителя с телефона - защото се „извинил незабавно”, че снима цигуларката

Германската цигуларка Ане-Софи Мутер е една от най-изтъкнатите личности на световната класическа сцена. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Ане-Софи Мутер спря концерт… Втора част

Германската цигуларка Ане-Софи Мутер е една от най-изтъкнатите личности на световната класическа сцена. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Случаят с прочутата цигуларка Ане-Софи Мутер, която прекъсна изпълнението си на концерт в Синсинати, Охайо, има продължение. Причината за реакцията ѝ е зрител – оказа се млада жена, която записвала със смартфона си виртуозното изпълнение.

„Или ще спрете записа, или ще си тръгна”, бе съобщено, че е казала Мутер.

Вижте още: АНЕ-СОФИ МУТЕР СПРЯ КОНЦЕРТ, КОГАТО ЗРИТЕЛ ЗАПОЧНАЛ СА СНИМА

Според описанието на очевидеца Остин Ларсен, оркестрант от Балтимор – сред кратка размяна на реплики, нарушителката е била изведена от „Синсинати Мюзик Хол“, където Ане-Софи Мутер изпълнявала Концерта за цигулка и оркестър на Бетовен със Симфоничния оркестър на Синсинати (СОС).

След първата публикация за случая, описан в classicfm.com, хора, също присъствали на концерта, изразяват в социалните медии подкрепата си за нарушителката, заявявайки, че твърденията, че тя започнала да спори с германската цигуларка, са неточни.

„Историята е сгрешена – написа в Инстаграм любител на класическата музика. – Момичето с телефона се е изправило силно смутено. извинило се е на развален английски език, поклонило се е и си е тръгнало доброволно, разплакано.“

Това е свидетелство първа ръка от приятел, седял през три места от младата жена. Според него тя не е спорила:

„Съгласен съм, че хората отделят доста време на телефоните си, но нека не разказваме неверни версии на случилото се“.

Друг ценител на класиката твърди във Фейсбук:

„Младата жена не е спорила. Мой ученик е седял на същия ред и е бил един от малкото хора, които са чули всичко“.

Жената с телефона станала, за да се извини, че съжалява, и да каже колко много уважава Мутер. И всичко това е станало посред концерта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах