Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Ане-Софи Мутер спря концерт… Втора част

Зрители защитават нарушителя с телефона - защото се „извинил незабавно”, че снима цигуларката

Германската цигуларка Ане-Софи Мутер е една от най-изтъкнатите личности на световната класическа сцена. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Ане-Софи Мутер спря концерт… Втора част

Германската цигуларка Ане-Софи Мутер е една от най-изтъкнатите личности на световната класическа сцена. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Случаят с прочутата цигуларка Ане-Софи Мутер, която прекъсна изпълнението си на концерт в Синсинати, Охайо, има продължение. Причината за реакцията ѝ е зрител – оказа се млада жена, която записвала със смартфона си виртуозното изпълнение.

„Или ще спрете записа, или ще си тръгна”, бе съобщено, че е казала Мутер.

Вижте още: АНЕ-СОФИ МУТЕР СПРЯ КОНЦЕРТ, КОГАТО ЗРИТЕЛ ЗАПОЧНАЛ СА СНИМА

Според описанието на очевидеца Остин Ларсен, оркестрант от Балтимор – сред кратка размяна на реплики, нарушителката е била изведена от „Синсинати Мюзик Хол“, където Ане-Софи Мутер изпълнявала Концерта за цигулка и оркестър на Бетовен със Симфоничния оркестър на Синсинати (СОС).

Фантастико

След първата публикация за случая, описан в classicfm.com, хора, също присъствали на концерта, изразяват в социалните медии подкрепата си за нарушителката, заявявайки, че твърденията, че тя започнала да спори с германската цигуларка, са неточни.

„Историята е сгрешена – написа в Инстаграм любител на класическата музика. – Момичето с телефона се е изправило силно смутено. извинило се е на развален английски език, поклонило се е и си е тръгнало доброволно, разплакано.“

Това е свидетелство първа ръка от приятел, седял през три места от младата жена. Според него тя не е спорила:

„Съгласен съм, че хората отделят доста време на телефоните си, но нека не разказваме неверни версии на случилото се“.

Друг ценител на класиката твърди във Фейсбук:

„Младата жена не е спорила. Мой ученик е седял на същия ред и е бил един от малкото хора, които са чули всичко“.

Жената с телефона станала, за да се извини, че съжалява, и да каже колко много уважава Мутер. И всичко това е станало посред концерта.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах