Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ангела Меркел тръгва на избори с биографичен филм

Пускат лентата за живота й в киносалоните

Политолози предричат, че Ангела Меркел вероятно ще оглави Бундестага за четвърти път на изборите през 2017 г. - Ангела Меркел тръгва на избори с биографичен филм

Политолози предричат, че Ангела Меркел вероятно ще оглави Бундестага за четвърти път на изборите през 2017 г.

На война и в любовта всичко е позволено. Да добавим и политиката. Германският канцлер Ангела Меркел тръгва на избори през 2017 г. с документален филм, създаден за нея.

Сценарият е написан от журналиста Дирк Курбювейт, който е нещо като неин биограф, написал вече две книги за германския канцлер. АВЕ – продуцентската компания зад проекта, се надява да привлече световноизвестни звезди за участие в лентата. Компанията в момента снима и филм, посветен на Ане Франк.

Намерението на авторите на филма е той да излезе по екраните през 2017 г. Време, в което в Германия ще се проведат парламентарни избори. Политолози предричат, че Меркел вероятно ще оглави Бундестага за четвърти път.

„Следя политическия път на Меркел от много години. Тя е най-вълнуващият политик на нашето време”, казва Дирк Курбювейт. А продуцентът Валид Накшбанди добавя: “Меркел не се притеснява да предизвиква дебати, да се замесва в неща, които други политици избягват. Време е да екранизираме живота й и да го покажем на всички”.

Родената през 1954 година Меркел е дъщеря на пастор. Преди да се заеме с политика и да стане първият канцлер на Германия от женски пол, Ангела се занимава с физика.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС