Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Англичаните – най-лудите пирати на „Игра на тронове“

България този път не влиза в десетката

„Игра на тронове“ е най-популярният телевизионен сериал, свалян от торентите. - Англичаните – най-лудите пирати на „Игра на тронове“

„Игра на тронове“ е най-популярният телевизионен сериал, свалян от торентите.

Англичаните са изтеглили повече пиратски копия от изтеклите епизоди на „Игра на тронове“, отколкото навсякъде другаде по света. Почти всеки от 10 IP адреси, свалили кадрите от Пети сезон на сериала, са базирани в Обединеното кралство.

„Игра на тронове“ е най-популярният телевизионен сериал, свалян от торентите. В понеделник сутринта от 4 ч. по HBO-България бе излъчен легално първи епизод, наречен „Предстоящите войни“. Феновете ще го видят отново в 21,05 ч. тази вечер.

Четирите изтекли епизода, които се появиха онлайн в края на седмицата, изглежда са били копирани от DVD-та, изпратени до пресата. Техните цифрови водни знаци са размазани. В понеделник сутринта те бяха най-теглените нелегално файлове в света – всеки един от епизодите е бил свален около милион пъти от торент сайтовете, съобщава TorrentFreak. Първа серия е най-популярна – свалена е от 135 000 потребители и копирана над един милион пъти – това според TorrentFreak са вероятно едва половината от реалния брой пиратски копия.

Великобритания е начело в нелегалните сваляния на сериала – от територията на страната той е теглен от 9,8% от всички IP адреси. Следват ги пиратите в САЩ с 9,1%, Индия със 7,8%, Канада с 5,4% и Франция с 4,2%. Зрителите в другите страни, нетърпеливи да видят новините от фентъзи света Вестерос, са от Гърция, Холандия, Австралия, Бразилия и Филипините.

„За съжаление, изглежда изтеклите четири епизода от Пети сезон на „Игра на тронове“ произхождат от лица, одобрен от нас да ги получат…“, заявяват от HBO.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС