Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ани Илков и Надежда Радулова с наградата „Николай Кънчев“

В навечерието на Коледния панаир на книгата двама поети си поделиха отличието

„Подготовка за напускане на сърцето“ на Ани Илков по-рано тази година получи първата награда „Перото“ в категорията за поезия. - Ани Илков и Надежда Радулова с наградата „Николай Кънчев“

„Подготовка за напускане на сърцето“ на Ани Илков по-рано тази година получи първата награда „Перото“ в категорията за поезия.

Надежда Радулова и Ани Илков спечелиха наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев“, съобщи електронното списание „Кръстопът“. Отличието бе връчено за четвърти път на Поетичния Никулден, провел се в неделя вечер в галерия „Средец“ в Министерството на културата.

За приза спориха пет стихосбирки. Освен „Когато заспят“ на Радулова и „Подготовка за напускане на сърцето“ на Илков, номинирани бяха „Птеродактили“ на Божидар Богданов, Déjà vu Hug на Иглика Дионисиева и „Сбогуване с нарцисизма“ на Петър Чухов.

Поетичният Никулден 2015 се организира от съпругата на поета Федя Филкова и Милен Миланов, актьор и председател на фондация „Аскеер”, с подкрепата на Министерството на културата. Миланов бе и водещ на церемонията в зала „Средец“.

„Подготовка за напускане на сърцето“ на Ани Илков вече получи една награда по-рано тази година – първото отличие в категория „Поезия“ на книжарница „Перото“ в НДК (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Четенето е безопасно за вашето здраве

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg