Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ани Илков и Надежда Радулова с наградата „Николай Кънчев“

В навечерието на Коледния панаир на книгата двама поети си поделиха отличието

„Подготовка за напускане на сърцето“ на Ани Илков по-рано тази година получи първата награда „Перото“ в категорията за поезия. - Ани Илков и Надежда Радулова с наградата „Николай Кънчев“

„Подготовка за напускане на сърцето“ на Ани Илков по-рано тази година получи първата награда „Перото“ в категорията за поезия.

Надежда Радулова и Ани Илков спечелиха наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев“, съобщи електронното списание „Кръстопът“. Отличието бе връчено за четвърти път на Поетичния Никулден, провел се в неделя вечер в галерия „Средец“ в Министерството на културата.

За приза спориха пет стихосбирки. Освен „Когато заспят“ на Радулова и „Подготовка за напускане на сърцето“ на Илков, номинирани бяха „Птеродактили“ на Божидар Богданов, Déjà vu Hug на Иглика Дионисиева и „Сбогуване с нарцисизма“ на Петър Чухов.

Поетичният Никулден 2015 се организира от съпругата на поета Федя Филкова и Милен Миланов, актьор и председател на фондация „Аскеер”, с подкрепата на Министерството на културата. Миланов бе и водещ на церемонията в зала „Средец“.

„Подготовка за напускане на сърцето“ на Ани Илков вече получи една награда по-рано тази година – първото отличие в категория „Поезия“ на книжарница „Перото“ в НДК (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg