Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ани Монова остава директор на Театър „199“

"199" е сред малкото столични сцени, които се опазиха от театралната чалга. Снимка: Румен Добрев - Ани Монова остава директор на Театър „199“

"199" е сред малкото столични сцени, които се опазиха от театралната чалга. Снимка: Румен Добрев

Ани Монова беше преизбрана за директор на Театър „199“. Тя спечели втори мандат за поста и ще управлява един от най-малките, но най-популярни столични сцени в следващите 4 години.

Конкурентите на Монова за поста бяха Петър Кауков – зам.-директор на Младежкия театър, актрисата Радост Костова, носител на „Аскеер“ за изгряваща звезда през 1993 г. и бивш зам.-кмет на Сливен, и още един актьор – Огнян Дочев – неизвестно име за широката публика.

Ани Монова пое „199“ след смъртта на Валентин Стойчев през 2007 г. и вече 7 години го управлява така, че го опази от театралната чалга.

На 5 юли Монова ще извади последната премиера на сезона – „Червено“ от Джон Лоугън, постановка на Владлен Александров. По традиция „199“ ще играят най-дълго през лятото – последното им представление е на 25 юли – „Заешка дупка“ на Ивайло Христов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg