Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Анимационен филм по „Властелинът на пръстените“ с премиера през 2024 г.

История за краля на Рохан, създателя на крепостта Шлемово усое

Битката при Шлемово усое е кулминацията на „Двете кули“ и до днес се счита за връх в киното. - Анимационен филм по „Властелинът на пръстените“ с премиера през 2024 г.

Битката при Шлемово усое е кулминацията на „Двете кули“ и до днес се счита за връх в киното.

„Властелинът на пръстените: Войната на рохиримите“ – анимационен филм, вдъхновен от Средната земя на Дж. Р. Р. Толкин – ще има премиера през април 2024 г., съобщава „Варайъти“. Продукцията на „Ню Лайн Синема“ и „Уорнър Брос Анимейшън“ ще се развива два века преди събитията от „Хобит“ и разкаже за цар Шлем, краля на Рохан и създател на Шлемово усое – мястото, където във филма „Двете кули“ се провежда една от най-зрелищните битки в историята на киното.

Режисьори са Кенджи Камияма и Джозеф Чу, които работят по анимацията от 2021 г., когато бе обявено за пръв път. За изпълнителен продуцент е привлечена Филипа Бойенс, част от сценарния екип на трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. В творческия екип са още Ричард Тейлър и Алън Лий, работили по „Властелинът на пръстените“, както и Джон Хау, илюстратор на творчеството на Толкин. Предстои да бъде обявен актьорският състав, който ще озвучава филма – в изявление Бойенс загатва, че той е „наистина звезден“.

Първи поглед към „Войната на рохиримите“ – макар и само концептуално изображение – подсказва, че продукцията ще черпи вдъхновение от визията на режисьора Питър Джаксън. На преден план се забелязва олифант – създанието, подобно на слон, което поддръжниците на Саурон използваха в битката за Минас Тирит в „Завръщането на краля“.

Развитието по „Войната на рохиримите“ идва скоро след като „Сол Зенц“ – дългогодишни притежатели на филмовите и тв права на „Властелинът на пръстените“, поставиха под съмнение дали „Уорнър Брос“ е направила достатъчно за развитието на франчайза, за да продължи да държи правата за игрални и анимационни филми. Миналата седмица стана ясно, че „Сол Зенц“ ще предложи правата на търг и очаква около 2 млрд. долара от продажбата.

Вижте още: ПРОДАВАТ ПРАВАТА ЗА „ВЛАСТЕЛИНА“ И „ХОБИТ“, ОЦЕНЕНИ НА $2 МЛРД.

Последната екранизация по творчеството на Толкин е „Хобит: Битката на петте армии“ от 2014 г. Филмът на Питър Джаксън отчете приходи от 940 млн. долара в боксофиса, а общо шестте филма от двете трилогии на Джаксън са събрали над 5,8 млрд. долара от продажба на билети. „Завръщането на краля“ – трета част от „Властелинът на пръстените“, е отличен с 11 награди „Оскар“, включително за най-добър филм.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90