VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Анимус”: Реклами на „Спрайт” стимулират детската агресия (видео)

От фондацията смятат да сезират СЕМ

Стопкадър от рекламата със счупения музикален инструмент - „Анимус”: Реклами на „Спрайт” стимулират детската агресия (видео)

Стопкадър от рекламата със счупения музикален инструмент

Реклама на безалкохолната напитка „Спрайт“ влияе негативно върху проявите на детска агресия, заявяват от фондация „Анимус“. В публикация в страницата си във Фейсбук екипът на неправителствената организация заявява намерението си да сезира СЕМ за видео, в което момиче чупи музикалния инструмент на брат си, защото го дразни.

„С абсолютно грешен подход се втълпява на тийнейджърите фалшив начин за справяне с раздразнението и гнева“, посочват от „Анимус“ и допълват, че подобни реклами не водят до опазване на психичното здраве на децата.

Макар в декларацията на фондацията да се споменава само клипът, в който се чупи музикален инструмент, в момента по българските медии върви още една реклама на „Спрайт“, основана върху насилие, в която две момичета се бият от раздразнение.

Фондация „Анимус“, която се занимава с психологическа и социална помощ за жертвите на насилие, призовава гражданите да сигнализират при подобни реклами, „защото само с общи усилия можем да се справим с пошлостта и безхаберието“. От фондацията вярват, че е необходима нова стратегия за справяне с детската агресия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg