Анна Нетребко е с пневмония от коронавирус

Оперната звезда съобщи в Инстаграм, че вече върви към подобрение

Възможно е Ана Нетребко да се е заразила с коронавирус от колегата си Илдар Абдразаков, с когото са репетирали операта „Дон Карлос“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Анна Нетребко е с пневмония от коронавирус

Възможно е Ана Нетребко да се е заразила с коронавирус от колегата си Илдар Абдразаков, с когото са репетирали операта „Дон Карлос“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оперната певица Анна Нетребко е в болница заради пневмония, предизвикана от коронавирус. Самата певица съобщи за това в профила си в Инстаграм.

Вече пет дни съм в болница с ковидна пневмония и скоро ще започна да се оправям. Изолирах се веднага след като усетих, че се разболявам, макар тестовете да бяха негативни. Успях да вляза в болница навреме и ми оказват помощ”, пише Нетребко в социалната мрежа.

Тя добавя, че у съпруга ѝ, оперния певец Юсиф Ейвазов, са открити антитела към коронавируса.
По-рано беше съобщено, че Нетребко се е самоизолирала за седмица заради открития коронавирус у оперния певец Илдар Абдразаков, с когото са репетирали заедно главните роли в операта „Дон Карлос”. На 10 септември беше отменено планираното представление на „Дон Карлос” в Болшой театър заради заболяването на главния солист.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах