Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Анна Нетребко отново на сцена след коронавирусна пневмония

Ще си партнира с друг певец, преболедувал Ковид-19, в Мариинския театър

Анна Нетребко и Илдар Абдразаков в сцена от „Дон Карлос“. Снимка: Болшой театър - Анна Нетребко отново на сцена след коронавирусна пневмония

Анна Нетребко и Илдар Абдразаков в сцена от „Дон Карлос“. Снимка: Болшой театър

Оперната звезда Анна Нетребко се връща на сцената след пневмонията от коронавирус, която я повали през септември, съобщава ТАСС.

Голямата руска певица ще се появи на сцената на Мариинския театър в Санкт Петербург на 29 октомври в ролята на Елизабет Валоа в операта „Дон Карлос” на Джузепе Верди. Ще ѝ партнира басът Илдар Абдразаков като Филип ІІ. Абдразаков също преболедува от коронавирус през септември, припомнят руските медии.

Спектакълът на 29 октомври ще компенсира пропуснатото представление от 27 март тази година, когато всички театри прекратиха работа заради пандемията. На 1 ноември със същата постановка трупата ще компенсира пропуснатото представление на Мариинския театър от 4 май.

Нетребко трябваше да се появи за пръв път на сцената в Санкт Петербург след пандемията на 18 септември, но отложи спектакъла заради принудителната карантина за екипа, който представи „Дон Карлос” в Болшой театър по-рано същия месец. Само дни по-късно тя беше хоспитализирана с пневмония, предизвикана от Ковид-19.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС