Анна Нетребко отново на сцена след коронавирусна пневмония

Ще си партнира с друг певец, преболедувал Ковид-19, в Мариинския театър

Анна Нетребко и Илдар Абдразаков в сцена от „Дон Карлос“. Снимка: Болшой театър - Анна Нетребко отново на сцена след коронавирусна пневмония

Анна Нетребко и Илдар Абдразаков в сцена от „Дон Карлос“. Снимка: Болшой театър

Оперната звезда Анна Нетребко се връща на сцената след пневмонията от коронавирус, която я повали през септември, съобщава ТАСС.

Голямата руска певица ще се появи на сцената на Мариинския театър в Санкт Петербург на 29 октомври в ролята на Елизабет Валоа в операта „Дон Карлос” на Джузепе Верди. Ще ѝ партнира басът Илдар Абдразаков като Филип ІІ. Абдразаков също преболедува от коронавирус през септември, припомнят руските медии.

Спектакълът на 29 октомври ще компенсира пропуснатото представление от 27 март тази година, когато всички театри прекратиха работа заради пандемията. На 1 ноември със същата постановка трупата ще компенсира пропуснатото представление на Мариинския театър от 4 май.

Нетребко трябваше да се появи за пръв път на сцената в Санкт Петербург след пандемията на 18 септември, но отложи спектакъла заради принудителната карантина за екипа, който представи „Дон Карлос” в Болшой театър по-рано същия месец. Само дни по-късно тя беше хоспитализирана с пневмония, предизвикана от Ковид-19.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах