Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Анна Нетребко вече нежелана и в Русия

Новосибирският държавен академичен театър я нарече „вчерашен кумир”

Закъснялата позиция на Анна Нетребко за войната на Путин в Украйна не убеди световните оперни мениджъри в искреността ѝ, а почитателите ѝ в Русия я обвиниха, че предава Родината си заради охолния живот на Запад. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Анна Нетребко вече нежелана и в Русия

Закъснялата позиция на Анна Нетребко за войната на Путин в Украйна не убеди световните оперни мениджъри в искреността ѝ, а почитателите ѝ в Русия я обвиниха, че предава Родината си заради охолния живот на Запад. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Концерт на Анна Нетребко е отменен в Новосибирск заради изказването ѝ против войната, става ясно от публикация в сайта на Новосибирския държавен академичен театър за опера и балет.

„Вчера артистката направи заявление и осъди действията на нашата държава. Животът в Европа и възможността да пее на европейски сцени за нея се оказаха по-важни от съдбата на Родината. Днес не е време, когато можеш да се откажеш от принципите си заради по-комфортни условия на живот. Сега е време да се направи избор.

Театърът взе решение да откаже провеждането на концерта на Анна Нетребко. Убедени сме – истината е на наша страна. Не трябва да ни плаши това, че има културни дейци, отказващи се от своята Родина. Нашата страна е богата на таланти и на смяна на вчерашните кумири ще дойдат други с ясна гражданска позиция“, се казва в съобщението на оперния театър в Новосибирск.

Концертът на Нетребко с оркестъра на Новосибирския държавен академичен театър бе планиран за 2 юни.

Оперната певица, която бе доверено лице на Владимир Путин на изборите за президент, изрази отношението си към войната на Русия срещу Украйна, в което отчете негативната роля на своята страна в конфликта.

Вижте още: АННА НЕТРЕБКО СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ ПУТИН

Руските почитатели на певицата изразиха мнение, че така тя се опитва да спаси кариерата си на Запад. Въпреки това обаче засега изявите на Нетребко на световните сцени не са възобновени. От „Метрополитан опера“ заявиха, че засега не са готови да променят позицията си и да възстановят отношенията си с руското сопрано, докато Нетребко не докаже, че „наистина и изцяло се е дистанцирала от Путин в дългосрочна перспектива“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах