Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ансамбъл „Берьозка” на международна сцена в… Северна Корея

Балетмайсторката Колцова заяви директната подкрепа на трупата за Путин

Снимка: Ансамбъл „Берьозка“ - Ансамбъл „Берьозка” на международна сцена в… Северна Корея

Снимка: Ансамбъл „Берьозка“

Водещата културна новина в Русия днес, отбелязана от ТАСС, е, че ансамбъл „Берьозка“ ще участва във фестивал на дружбата в Северна Корея от 10 до 20 април. Агенцията цитира главната балетмайсторка, народната артистка на СССР (според оригинала на публикацията – бел. ред.) Мира Колцова.

В подробно и патосно описаната новина се казва, че целта на севернокорейския фестивал е „развитието на дружбата и солидарността, обмен и сътрудничество между дейците на изкуството от различни страни, свят с идеалите на самостоятелност, мир и дружба“.

Ансамбъл „Берьозка“ ще участва с 16 танцови номера, включително ново изпълнение, интерпретация на севернокорейска песен.

Колцова казва още, че във всяко произведение на „Берьозка“ има „абсолютно руско начало“.

„Берьозка“ изцяло споделя днешната политика на държавното ръководство, защото сме патриоти и не се страхуваме от тази дума“, подчертава народната артистка.

Държавният академичен хореографски ансамбъл „Берьозка“ е създаден през 1948 г. За над 70-годишното си съществуване е гостувал в повече от 80 страни по света, включително и в България.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg