Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Антъни Хопкинс като император Веспасиан в нов сериал за гладиатори

Актьорът ще се снима в исторически епос с режисьора на „Денят на независимостта“

Антъни Хопкинс навърши 85 години на 31 декември 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Антъни Хопкинс като император Веспасиан в нов сериал за гладиатори

Антъни Хопкинс навърши 85 години на 31 декември 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Антъни Хопкинс ще участва в предстоящ гладиаторски сериал от режисьора Роланд Емерих, съобщава „Холивуд Рипортър“. Двукратният носител на „Оскар“ е първото обявено име в актьорския състав на „Those About to Die“ (Онези, които ще умрат), продукция за платформата „Пийкок“.

Хопкинс е ангажиран в ролята на император Веспасиан – воин, глава на Флавиевата династия, чиято държавна служба започва като военен трибун в Тракия. Властта му е калена в кървава 10-годишна гражданска война, но е заплашена от интригите на патрициите и непрекъснатите им опити да подкосят наследниците му по пътя към престола.

Емерих, познат най-вече с филма „Денят на независимостта“, ще режисира и продуцира епизодите. Сериалът е обявен като исторически епос за „сложния и корумпиран свят на гладиаторските състезания“ в древен Рим с участието на „ансамбъл от разнородни персонажи от различните слоеве на римското общество, в което спортът, политиката и бизнесът се сблъскват и преплитат“.

Шоурънър на сериала е Робърт Родат („Спасяването на редник Райън“).

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90