Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Антъни Хоровиц пише нови истории за Шерлок Холмс

Аудиокнигите ще излязат през пролетта на 2022 г. във всички държави, където работи Storytel

Бенедикт Къмбърбач като Шерлок Холмс в сериала „Шерлок” на Би Би Си - Антъни Хоровиц пише нови истории за Шерлок Холмс

Бенедикт Къмбърбач като Шерлок Холмс в сериала „Шерлок” на Би Би Си

Антъни Хоровиц започва да пише нови приключения на Шерлок Холмс. Форматът е аудиосериал, който ще бъде излъчван в Storytel първоначално на английски. Вече е подписан договор между приложението за аудиокниги и Фонда за наследството на Артър Конан Дойл, който е доверил на Хоровиц за пореден път продължението на историите за великия детектив, съобщават от Storytel.

Историите, в които ще бъде вплетена фигурата на Шерлок Холмс, ще бъдат съвсем нови и ще бъдат писани от екип, ръководен от Хоровиц, един от най-успешните и плодовити английски автори и сценаристи. Той е написал повече от 40 книги, включително нови романи за Шерлок Холмс и Джеймс Бонд. Зрителите го познават и като сценарист на „Убийства в Мидсъмър” и „Войната на Фойл”.

Според договора с аудиоплатформата Хоровиц ще бъде изпълнителен продуцент на проекта по създаване на три съвсем нови разказа за Шерлок Холмс.

Един от наследниците на Артър Конан Дойл – Ричард Дойл, който е един от управителите на Фонда за наследството на Артър Конан Дойл, казва:

„Радваме се да работим по този първи по рода си аудиопроект, който ще пренесе Шерлок и неговия свят в съвсем друго измерение”.

Антъни Хоровиц вече е готов с концепцията.

„Ще останем верни на духа на книгите за Шерлок, които винаги съм обичал, но ще си позволим да разширим повествованието и визията на Конан Дойл по всякакви неочаквани начини”, казва той.

Сериалът за Шерлок ще бъде готов през пролетта на 2022 г. и ще излезе на местния език във всички държави, в които работи Storytel. Вече се водят преговори с издатели, както и с телевизионни продуценти за издаване на хартия и екранизация на новите истории.

Българските читатели познават Антъни Хоровиц от четирите му криминални романа, издадени от изд. „Еднорог”, както и от издадения през 2011 г. от „Про бук” роман за Шерлок Холмс „Домът на коприната”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg