Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Антична Сердика на Ларгото – завършена до петък

От Министерството на културата са уверени, че проектът ще бъде приключен в срок

Планът за общо 8-те хил. кв. метра на Античния комплекс предвижда „комплекс за провеждане на съвременни културни, културно-образователни и културно-развлекателни събития“. Снимка: Емил Георгиев - Антична Сердика на Ларгото – завършена до петък

Планът за общо 8-те хил. кв. метра на Античния комплекс предвижда „комплекс за провеждане на съвременни културни, културно-образователни и културно-развлекателни събития“. Снимка: Емил Георгиев

Комплексът „Антична Сердика“ ще бъде завършен до този петък, 29 януари, което е и крайният срок за проекта, за да не бъдат загубени 12 милиона лева европейски средства. Това са уверили от Министерството на културата в отговор на запитване от „Дневник“, предава електронното издание.

Не става ясно все пак дали в петък комплексът ще бъде представен официално пред обществеността.

Иначе, работата по античните руини ври и кипи – и дори изненадващо при тях се появи съвсем съвременна ролетна щора (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Кметът на София Йорданка Фандъкова вече е поискала от Министерството на културата нейното премахване.

Стъклените куполи над площад „Независимост“ са вече поставени. Под съоръжението работата продължава, а наблизо вече се инсталира и асансьор.

Планът за общо 8-те хил. кв. метра на Античния комплекс предвижда „комплекс за провеждане на съвременни културни, културно-образователни и културно-развлекателни събития“, където сред археологията да бъдат експонирани артефакти от други части на града, пространства за сценична дейност и зони за визуално изкуство.

Вижте още: НА ЗВЪНЧЕ – СВИНЧЕ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС