Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Антон Хекимян става шеф на новините в Би Ти Ви

Нови шоупрограми и повече локално съдържание в ефира на Би Ти Ви обещава новото ръководство

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви. - Антон Хекимян става шеф на новините в Би Ти Ви

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви.

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в „Би Ти Ви Медия груп“. Венелин Петков, който досега беше на този пост, е отстранен от днес, съобщиха от частната национална телевизия. Другата директорска рокада е в дирекция „Програма”. Мястото на досегашната програмна директорка Маргарита Александрова заема Христо Хаджитанев. Известно време Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви, докато сам назначи собствения си заместник.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, съобщиха от медията. От октомври Би Ти Ви е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, обяснява  Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медия груп“.

Нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание се предвиждат в програмата на Би Ти Ви през 2021 г. по думите на новия програмен директор Христо Хаджитанев. Според официалното съобщение на Би Ти Ви той заема новия пост заради богатия си опит и експертиза в тв съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на тв проекти и екипи.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини се казва в съобщението на сайта на Би Ти Ви.

„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана на телевизията”, гласят думите на Антон Хекимян във връзка с новото му назначение.

Решение на ръководството на „Би Ти Ви медия груп“ е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън Би Ти Ви. Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg