Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Антон Тодоров: Грубиян съм, такъв ме е създала природата

Не е добре да сте ми враг, но е добре да сте ми приятел, каза вече бившият депутат

Антон Тодоров заяви, че Бойко Борисов не му е казвал да подава оставка, а „тъкмо обратното“ – държал „изключително много“ да остане в парламента. Снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова - Антон Тодоров: Грубиян съм, такъв ме е създала природата

Антон Тодоров заяви, че Бойко Борисов не му е казвал да подава оставка, а „тъкмо обратното“ – държал „изключително много“ да остане в парламента. Снимка: БГНЕС/Гергана Костадинова

Антон Тодоров е грубиян, създаден такъв от природата, а премиерът Бойко Борисов е бил твърдо против това да подава оставка. Това стана ясно от изказване на Тодоров пред журналисти, след като парламентът прие подадената от него оставка след скандала с участието му в сутрешния блок на Нова телевизия в петък.

„Премиерът беше категорично против да подавам оставка – заяви вече бившият народен представител, цитиран от агенция „Фокус“. – Двамата, обсъждайки, решихме, че фразата на столчето не е била на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив.“

Антон Тодоров заяви, че Борисов не му е казвал да подава оставка, а „тъкмо обратното“ – държал „изключително много“ да остане в парламента. Той определи решението си като „опит за вкарване на друг морал в политиката, колкото и да звучи помпозно“.

Тодоров призова журналистите и да звъннат на Виктор Николаев и да го попитат какво е казал в разговора си с Валери Симеонов – по думите на ексдепутата водещият заявил: „мен никой не ме е заплашвал“.

Вижте още: ВИКТОР НИКОЛАЕВ: МНОГО ПОЛИТИЦИ СА ПАДАЛИ ОТ СТОЛЧЕТО НА ВЛАСТТА

След оставката известно време Тодоров ще се занимава с „основната си дейност, която е журналистика“. Той посочи, че вече има няколко предложения за предавания, като ще ги обсъди с премиера.

„Признавам си, че съм грубиян, такъв ме е създала природата. Но никога не лъжа, справям се с враговете си по подобаващ начин. Не е добре да бъдете враг на Антон Тодоров, но е добре да бъдете негов приятел“, коментира още той.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90