POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Апетит за череши на открита сцена в Театър „София“

Творчески работилници, игри, дискусии и спектакли в пространство, затворено от 27 г.

Симона Халачева и Юлиян Рачков в спектакъла „Апетит за череши“. Снимка: Театър „София“ - Апетит за череши на открита сцена в Театър „София“

Симона Халачева и Юлиян Рачков в спектакъла „Апетит за череши“. Снимка: Театър „София“

Откритата сцена на Театър „София“ отваря отново след 27 години пауза. След като началото бе дадено на 1 юни с концерт на „Остава“, сега обновеното арт пространство предстои да стане домакин на театрални представления, детски театрални работилници и дискусии.

Акцент в програмата на Откритата сцена е спектакълът „Апетит за череши“ – възраждане на пиесата от 70-те години на ХХ век на Агнешка Ошецка и Матей Малецки. Представленията, под режисурата на Ана Батева, ще изиграят Симона Халачева и Юлиян Рачков на 14 и 29 юни. Премиерата на спектакъла на Батева беше през 2016 г.

Сред събитията има разговор за Айн Ранд (с участието на Дария Симеонова и Росен Белов, с роли в представлението „Нощта на 16-и януари“ по текст на писателката) и няколко предложения за деца – като игра на театър, четене на приказки и арт работилничка.

Част от събитията са с билети, а други са безплатни – но е необходимо да се вземе пропуск от касите на театъра, като местата са до изчерпване на капацитета.

Програма на Откритата сцена

10 юни (събота)
11:30 ч.

Арт работилничка за деца с Работилничка „ШиШарка“

Арт занимания за деца с много смях и творчество с любимите ни партньори от проекта „Как работи театърът?“.

10 юни (събота)
21:30 ч.

Провокаторката Айн Ранд в театъра и литературата

Специална среща с артистите Дария Симеонова и Росен Белов, в която ще чуете любопитни факти от репетиционния процес на „Нощта на 16-и януари“ от Айн Ранд и ще дискутираме заедно творчеството на една от най-влиятелните мислителки на съвременния свят.

Модератор: Калин Манолов от Общество „Айн Ранд“ и водещ на предаването „Видимо и невидимо“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

14 юни (сряда)
21 ч.

Апетит за череши

автор Агнешка Ошецка, музика Мачей Малецки
режисьор Ана Батева, сценография Мартина Варийска, аранжимент Стефан Здравески
участват: Симона Халачева, Юлиян Рачков

17 юни (събота)
11:30 ч.

Игра на театър

Децата ще хвърлят зарчета и ще се придвижват по специално изработено за целта на играта вълшебно килимче. В зависимост от това на кое поле стъпят (според хвърления зар) – всяко дете ще изпълнява малка театрална задача.

24 юни (събота)
11:30ч.

В света на детските приказки

С помощта на актьора Юли Малинов четенето на детски приказки ще стане по-забавно отвсякога.

27 юни (вторник)
21 ч.

Живот в 8GB

Моноспектакълът на Илия Виделинов „Живот в 8GB“ задава въпроси за това колко струва животът и колко са големи мечтите ни.

29 юни (четвъртък)
21 ч.

„Апетит за череши“

автор Агнешка Ошецка, музика Мачей Малецки
режисьор Ана Батева, сценография Мартина Варийска, аранжимент Стефан Здравески
участват: Симона Халачева, Юлиян Рачков

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg