VAKLUSH_BANNER 3A

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Аполония“ и нов сезон на Филхармонията

Най-интересните събития от 31 август до 6 септември 2020 г. с „Фантастико“

Откриване на „Аполония“

Откриване на „Аполония“

Созопол, амфитеатър

01.09.2020

20:30

Тазгодишното издание на празниците на изкуствата „Аполония“ ще открие пианистът Живко Петров, който ще представи най-новия албум „Change the Way“ на своето трио JP3. Специален гост е друг виртуозен пианист – Людмил Ангелов. Сред акцентите в програмата на фестивал, която ще продължи до 6 септември, са моноспектакълът на Мариус Куркински за 50-ия му рожден ден и представяне на новата книга на Георги Господинов „Времеубежище“.

„Дон Карлос“

„Дон Карлос“

Летен театър, Варна

03.09.2020

20:00

Главните роли в оперния спектакъл са поверени на Иван Момиров и Димитринка Райчева. Диригент е Кръстин Настев. Събитието е част от фестивала „Опера в Летния театър“ на Държавна опера – Варна. 

„Цветът на дълбоките води“

„Цветът на дълбоките води“

Народен театър, Голяма сцена

04.09.2020

19:00

Постановка на Бойка Велкова по драматургия на Оля Стоянова за дворцови интриги, заговори, желание за власт и престол, стаени копнежи, страх, самота, любов и сила между две кралици – Елизабет І и Мария Стюарт. С участието на актьорите Бойка Велкова, Емануела Шкодрева, Вяра Табакова, Ева Данаилова, Явор Вълканов и др. 

Нов сезон на Филхармонията с Диана Дамрау

Нов сезон на Филхармонията с Диана Дамрау

Зала „България“

04 - 06.09.2020

19:00

Прочутата оперна певица Диана Дамрау ще открие сезона на Софийската филхармония с два концерта. Звездата на „Метрополитън опера“ ще излезе пред родната публика на 4 и 6 септември заедно със съпруга си баса Никола Тесте, добре познат от сцените на „Метрополитън“, „Ла Скала“, „Дойче Опер“. 

Вижте още: ДИАНА ДАМРАУ ВСЕ ПАК ЩЕ ПЕЕ У НАС ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

„Кармина Бурана“

„Кармина Бурана“

Крепост Цари Мали Град

04.09.2020

19:30

Продукция на Софийската опера и балет, част от фестивала „Портал за два свята“ зад стените на възстановената късноантична крепост Цари Мали град, разположена над самоковското село Белчин. 

Вижте още: ЛЕТЕН ОПЕРЕН ФЕСТИВАЛ В КРЕПОСТТА ЦАРИ МАЛИ ГРАД

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.