Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Арест за Чубака в Украйна, агитирал за Дарт Вейдър на изборите (видео)

Уукито не могло да плати глобата си, защото парите му били в интергалактическа банка без клон на Земята

Поне четирима полицаи опитват да озаптят Чубака. - Арест за Чубака в Украйна, агитирал за Дарт Вейдър на изборите (видео)

Поне четирима полицаи опитват да озаптят Чубака.

Чубака е арестуван в украинския град Одеса за незаконна агитация в деня на изборите този уикенд. Мъж, маскиран като популярния герой от „Междузвездни войни“, е задържан от полицията, след като колата му е била спряна, докато кара Дарт Вейдър към изборна секция.

Лордът на Ситите е реален кандидат в кметските избори на града, но местните закони (както е и в България) забраняват агитацията в деня на вота.

Видео кадри от куриозната случка показват как най-малко четирима полицейски служители опитват да приберат в автомобила си видимо отчаяното ууки.

https://youtu.be/WQ6yF1N4JLY

След като в участъка той не успял да покаже валиден лиценз за „Вейдър мобила“, който шофирал, или каквито и да е лични документи, Чубака се явил и пред съдия, където бил глобен със 170 гривни. Според „Скай Нюз“, той казал, че не може да си плати санкцията, тъй като държал парите си в интергалактическа банка, която няма клон на Земята.

Самият Вейдър пък се оплакал официално от задържането на поддръжника си. Той обаче също не могъл да пусне бюлетина, тъй като липсвал от изборните списъци – въпреки факта, че има валиден украински паспорт на името на Дарт Алексеевич Вейдър, съобщава и руското издание РТ.

Чубака в съдебната зала.

Чубака в съдебната зала.

Персонажите от „Междузвездни войни“ често участват в местни и национални избори в Украйна през последната година, пише „Москоу Таймс“. В случая Вейдър е кандидат на Украинската интернет партия, учредена от Виктор Шевченко с цел да подсили прозрачността в страната, разкъсвана от война от близо две години.

Междувременно, статуя на Владимир Ленин, отново в Одеса, бе трансформирана в Дарт Вейдър… с безплатен безжичен интернет (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Промяната бе дело на скулптора Александър Милов, в услуга на опитите на президента Петро Порошенко за декомунизация на държавата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Bookshop 728×90