Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Арест за пиян гост от бъдещето, дошъл да спаси света

Брайънт пристигнал от 2048-а (според него) и призовавал за незабавна евакуация заради космически пришълци

Брайънт Джонсън, сниман в полицейския участък в Каспър.
Снимка: Casper Police Department - Арест за пиян гост от бъдещето, дошъл да спаси света

Брайънт Джонсън, сниман в полицейския участък в Каспър. Снимка: Casper Police Department

Мъж от Каспър, щата Уайоминг, пристигнал от бъдещето (по негови твърдения), е бил арестуван, защото е много пиян в настоящето. Въпреки настояванията му, че е дошъл, за да помогне, полицията в американския град задържала човека, тъй като бил във видимо нетрезво състояние, съобщава радиостанция K2 от Уайоминг.

Брайънт Джонсън сам извикал пазителите на реда в дома си. Обяснил им, че идва от 2048 г. и иска да предупреди гражданите на Каспър, че през 2018-а градът им ще бъде нападнат от пришълци от космоса и всички трябва незабавно да се евакуират.

Полицаите забелязали, че очите на Джонсън са кръвясали, заваля думите и от него се носи силна миризма на алкохол. По думите му, той попаднал в 2017-а случайно, след като извънземните го напили насила и му заповядали да седне на стартовия стол за пътуване във времето. Но нещо се объркало: вместо в 2018-а пътешественикът попаднал в 2017-а и сега трябвало спешно да говори с „президента на града“.

Но униформените не били убедени от уверенията на Джонсън – те сметнали, че той се е напил в настоящето, а не в бъдещето – и тъй като не изглеждал в състояние да отговаря за постъпките си, го завели в полицейското управление.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90