Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Арестуваха руска журналистка, „експерт по България“, заради шпионаж

Косовските власти са задържали Дария Асламова след разследване на много държави

Дария Асламова с руския външен министър Сергей Лавров. Снимка: Джелал Свечла - Арестуваха руска журналистка, „експерт по България“, заради шпионаж

Дария Асламова с руския външен министър Сергей Лавров. Снимка: Джелал Свечла

Руската „журналистка“ Дария Асламова, написала не една антибългарска статия като кореспондент на „Комсомолска правда“, е била арестувана тази нощ от полицията в Косово по подозрение в шпионаж, съобщи пред медиите министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечла. Асламова е била задържана на границата със Сърбия, когато се е опитала да влезе в Косово като журнлист.

Рано сутринта на 7 август Асламова е била освободена след разпит и принудена да се върне в Сърбия, като влизането в Косово й е било отказано.

В страницата си във Фейсбук Свечла пише:

„Много държави разследваха и доказаха, че Асламова се е занимавала с шпионаж в полза на руското военно разузнаване, докато се е представяла за журналистка. Тя е участвала и в бойните действия в Украйна, като е пропагандирала руската окупация. Опитът ѝ да влезе в нашата страна, съвпадащ със събитията в северната част на Косово, и точно в деня, когато структури, организирани от Вучич, са стреляли 10 пъти по наши полицаи, ясно показва, че Русия се е присъединила към сръбската пропаганда с цел дестабилизация на нашата държава“.

Свечла е публикувал и снимки на Асламова с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, иракския диктатор Саддам Хюсеин и президента на Сирия Башар Асад.

Асламова се смята и за „експерт по България“, като в статиите си и в телевизионните си участия тя вече над десетилетие твърди, че България е слаба и предателска държава, че икономиката и жизненият стандарт у нас са се сринали след влизането ни в ЕС, че без Русия сме загубени, а русофобията е най-страшното проклятие за българския народ, който дължи непрекъсната и вечна благодарност на Русия.

Вижте още: ЯРЪК ПОРИВ НА НЕНАВИСТ КЪМ БЪЛГАРИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90