VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Арестуван ли е легендарният Банкси?

Твърди се, че истинското му име е Пол Хорнър, 35-годишен, от Ливърпул

Eдна от последните рисунки на Банкси. Тя беше премахната, тъй като съдържала оскърбителни и расистки изявления. - Арестуван ли е легендарният Банкси?

Eдна от последните рисунки на Банкси. Тя беше премахната, тъй като съдържала оскърбителни и расистки изявления.

Неуловимият графити артист и политически активист Банкси, чиято самоличност дълги години остава неразкрита, е бил арестуван рано тази сутрин от лондонската полиция, твърдят някои интернет агенции. Според други медии информацията не е вярна.

Banksy

Предполагаемата снимка на Банкси, направена в полицейското управление.

Американският сайт Nationalreport.net, който разпространява пародийни новини, съобщи, че след часове разпити и обиск на ателието на Банкси неговото истинско име най-сетне е било разкрито. Легендарният графити художник бил 35-годишният Пол Хорнър, роден в Ливърпул. Самоличността му била потвърдена от Джо Брукс, пиар на Банкси.

Сайтът пише още, че шефът на лондонската полиция Линдън Едуардс е изнесъл специална пресконференция по случай арестуването на художника. Справка показва обаче, че комисар на лондонската полиция е съвсем друг човек – Ейдриън Лепърд, който заема този пост от декември 2010 г.

Според непотвърдената информация, Банкси е бил арестуван в Уотфорд – градче в графство Хардфордшър, на 30 км северозападно от британската столица. Засега лондонската полиция не е излязла с официална позиция.

 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg