Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Архитект и културолог назначени за зам.-министри в културата

Весела Кондакова остава на поста си

Министърът на културата Атанас Атанасов (вдясно) и двамата му заместници - Юрий Вълковски (горе) и Бойко Кадинов - Архитект и културолог назначени за зам.-министри в културата

Министърът на културата Атанас Атанасов (вдясно) и двамата му заместници - Юрий Вълковски (горе) и Бойко Кадинов

Двама зам.-министри назначи в културата премиерът Кирил Петков със заповед от 21 декември, съобщават от Министерския съвет. Заместници на министър Атанас Атанасов (31) са културологът Юрий Вълковски (47) и архитект Бойко Кадинов (65). 

Юрий Вълковски е завършил културология в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1996 г., бил е заместник председател на творческия съвет на Столична програма „Култура“, ръководител на конкурса за социални предприемачи „Промяната“ на „Нова броудкастинг груп“ и Фондация „Reach for Change“, съосновател и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

Бойко Кадинов е професор по архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия, изнасял е лекции във Венеция, Брюксел, Париж, Москва, Тулуза, Генуа, Барселона. Проектирал е сградата на Музея за съвременно изкуство „Софийски арсенал“, Зала „Миракъл“ в Театър „Българска армия“, офис сградите на „Лукойл“ в София, на ОББ-клон София, на Алианц-България и др.

Премиерът Петков е освободил зам.-министрите на културата проф. Борислава Танева и Пламен Славов.

Третият зам.-министър в културата ще бъде Вeсела Кондакова, която бе на същия пост и при служебния министър Велислав Минеков.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах